AKTUELLT:
Högsta betyg till Tareq Taylors tyska riesling!
100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk
Scarlett Dark – härligt generöst rött från Spanien
To The Nines – högt betyg till spännande...
En god jul från Tegnér & Son
Krämig potatisgnocchi med rödgul trumpetsvamp, kalkon, spenat, Appenzeller...
Trots skenande priser – svenskar slänger mat för...
Teriyakipenslad & serranolindad torskrygg, heta ramennudlar & klassisk...
POSE Sparkling Brut Blanc de Blancs – fyndmässigt...
Blossa 2023 – här är årets smak
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Hem / Toast Skagen – en svensk klassiker i läckert möte med kalifornisk rosé!

Toast Skagen – en svensk klassiker i läckert möte med kalifornisk rosé!

av Boxtoppen juli 28, 2020
juli 28, 2020
116

Recept 4 personer

Tillagningstid: 30 minuter Svårighetsgrad: superenkelt

Ingredienser

400-500 gram räkor
1 schalottenlök
1 knippa dill
2 dl majonnäs
1 citron
4 brödskivor
smör
salt, vitpeppar
eventuell toppning, en klick stenbitsrom och salladsblad

Gör så här

Se till att räkorna, om de nu inte är färskskalade, får rinna av på hushållspapper för får du för mycket vätska i din röra så blir det vattnigt. Mixa sedan räkorna med majonnäsen, pressa ner saften från halva citronen, hacka löken fint och mixa i tillsammans med hackad dill. Smaka av och salta efter behag. Vi väljer att öka salthalten något i rätten för att finna en häftig kontrast till vinet. Avsluta med några varv vitpeppar.

Smält smör i panna och stek upp brödskivorna krispiga. Vilket bröd du väljer får den egna preferensen avgöra men håll det ljust. Vi väljer Hönöbröd, modell skärgårdskaka, då denna blir extra krispig och dessutom inte tar uppmärksamheten från Skagenröran.

Lägg en rejäl klick av Skagenröran på respektive brödbit, dekorera med citronskiva, salladsblad och dill och om så önskas, toppa med fiskrom.

Vinet

2019 Chill Out Shiraz Rosé

artikel 3105, 3000 ml, 219 kr, 4 av 5 poäng

Det fanns en tid när så kallade blush wines från Kalifornien var omåttligt populära men så dalade trenden och kanske det berodde på en hel del rätt trista och översötade produkter. Nu ska ett ”rodnande” vin ha lite sötma för det är själva grejen tillsammans med den generösa och fylliga frukten, men då ska det vara precis som i denna Chill Out där druvan syrah används och där sockret håller sig till moderata 14 gram. Här är det härligt generöst av röda vinbär, geléhallon och jordgubbar i solmogen och blommig stil men där ändå fräschören får vara med, inte minst genom en läskande syra som drar åt citrus och grapefrukt i avslutet. Ett bra blush wine helt enkelt och som gjort för varma sommardagar och inte minst till en Skagenröra!

Vinet & Maten

Det medvetna draget att höja salthalten något i rätten resulterar i ett klockrent möte mellan vin och skaldjursröran. Harmoni genom kontrast uppstår när sötma och sälta förenas och vinets fruktighet blir stramare. Men bäst av allt är att Chill Outs rosé lyfter maträtten utan att ta över och det annars så populära dryckesvalet öl till klassikern får i den lite fylligare roséstilen en seriös utmanare. Så mycket sommar i denna matchning!

Vinet finner man på Systembolaget HÄR >>>

kalifornienroseUSA
Tidigare artiklar
Ragu bolognese & sicilianskt rött i härligt mustigt möte!
Nästa artikel
Gudagoda kalvrullader & sicilianskt rött – himmelskt!

LIKNANDE ARTIKLAR

Högsta betyg till Tareq Taylors tyska riesling!

100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk

Scarlett Dark – härligt generöst rött från Spanien

To The Nines – högt betyg till spännande...

En god jul från Tegnér & Son

Krämig potatisgnocchi med rödgul trumpetsvamp, kalkon, spenat, Appenzeller...

Trots skenande priser – svenskar slänger mat för...

Teriyakipenslad & serranolindad torskrygg, heta ramennudlar & klassisk...

POSE Sparkling Brut Blanc de Blancs – fyndmässigt...

Blossa 2023 – här är årets smak

FLER RECEPT

  • Pankofriterade blåmusslor, Portabella, svartkål & en kräm på blomkål & jordärtskocka

  • Sushi på lättrökt salmalax, wasabimajonnäs, sriracha & rostad lök möter charmant grüner veltliner

  • Smörstekt rågbröd toppat med avokado, sobrasada & bladpersilja i härligt möte med Karl Fredriks Rosé!

  • Långbakad fläskkarré, rostade rotfrukter, såsreduktion & italiensk generositet i glasen

  • Lamminnerfilé, primörer, vit bönkräm & sicilianskt rött i glasen

ARTIKLAR

  • 100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk

  • En god jul från Tegnér & Son

  • Trots skenande priser – svenskar slänger mat för nära 800 kr varje månad

  • Blossa 2023 – här är årets smak

  • Karins Veranda – en nyhet

Kontakta Boxtoppen

  • - Maila oss på info(at)boxtoppen.se
  • - Annonsering: christoffer(at)boxtoppen.se
  • - Webbmaster: Tecken 1 AB
  • Copyright 2014-2023.

Populär läsning just nu

  • 1

    Scarlett Dark – härligt generöst rött från Spanien

    september 20, 2023
  • 2

    100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk

    september 21, 2023
  • 3

    To The Nines – högt betyg till spännande rödvinsnyhet från en av Portugals främsta!

    september 19, 2023

Om Boxtoppen

Idén med Boxtoppen är att sprida kunskap om vin i allmänhet och boxviner i synnerhet på ett lättbegripligt och trevligt sätt till alla som har ett vinintresse. Oavsett om du är aktiv munskänk och provat vin i 50 år eller är en yngre konsument med ett nyligen väckt intresse för vin kommer det finnas spännande läsning om aktuella lanseringar och gamla trotjänare.

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

LÄS OCKSÅx

Nykomlingar och stjärnor på Boxtoppen första halvåret

Tommasi byter till lättviksflaska och sparar miljön...

Karl Fredrik Rosé – ett vin som...