Årets nyhet till kräftkalaset: Så blandar du en Dillmargarita

Dill har sedan länge varit en god kompanjon både till kräftor och västerbottenpaj. I samband med kräftskivornas högsäsong bjuder Cointreau nu även in drinken till kräftkalasen, med en sammetslen Dillmargarita.


Säsongen för kräftskivor står i full blom. Kräftskivan blev en folklig tradition under 1960-talet och är nu nästan lika självklar som kräfthatten själv. Nu introducerar Cointreau nästa självklarhet, Dillmargaritan. En uppfriskande Margarita gjord med dillinfuserad tequila, mezcal och lime.

Så här blandar du en Dillmargarita:

Du behöver:
2 cl Cointreau
1 cl mezcal
3 cl dillinfuserad tequila (färsk dill och valfri tequila)
2 cl lime
1 cl sockerlag
Flingsalt

Så här gör du:

Smaksätt tequilan genom att låta några knippor färsk dill dra tequilan över natten.

Mät upp Cointreau, mezcal, den dillinfuserade tequilan, limejuice och sockerlag i en shaker med is och skaka väl.

Saltkanta ett coupetglas genom att använda limejuice på glasets kant och doppa försiktigt i flingsaltet.

Sila upp drinken i glaset och servera!