De bästa lådvinerna till fotbollskvällen

Att betta på sport är något som går att spåra tillbaka till antika Grekland och de första olympiska spelen. Då satsade man med vin och andra råvaror på personen man trodde skulle vinna. Idag satsar man inte med vin, det är dock många som fortfarande anser att betting och vin hör ihop.


Artikeln är i samarbete med Bettingutanlicens

Tre tips för en ultimat betting upplevelse

Fotbollssäsongen är igång och det finns ett stort urval av matcher att både kolla och betta på. Idag finns det flera bettingsidor på nätet, där man snabbt och smidigt kan lägga sina spel. För att du ska kunna få en ultimat spelupplevelse vill ge dig tre snabba tips:

  • Jämför odds på olika bettingsajter
  • Sätt upp en spelbudget
  • Välj ett vin som passar dina preferenser

Två typer av bettingsajter

Innan du väljer vin så kan du välja mellan två olika slags spelbolag:
Svenska bettingsajter och utländska bettingsajter.

Hos svenska spelbolag har du mer trygghet och kan spela på ett väldigt säkert sätt fastän med en mindre utbud av odds och bonusar. På utländska bettingsajter och spelbolag finns slagkraftigare odds och fler olika slags oddsbonusar som du kan läsa mer om på bettingutanlicens.org. Vi kan dock tycka att om man ska spela på odds och vina samtidigt, så kan det vara smart att göra det så ansvarsfullt som möjligt.

Nå, över till vinlistan!

5 betting-vänliga lådviner

Fotboll och vin är enligt många en svårslagen kombination. Ett gott vin kan höja upplevelsen när man kollar på fotboll, eller lägger bets på nätet. Nedan har man listat 5 lådviner som passar perfekt för både betting och fotboll:

1. Casillero del Diablo

Casillero del Diablo är ett rött lådvin från Chile som har fått höga expertbetyg för sin smak. Vinet är både fylligt och smakrikt, samtidigt som det är väldigt prisvärt. Det är dessutom ett perfekt vin för fotbollsfans. Casillero del Diablo är nämligen Manchester Uniteds officiella vin-sponsor.

Bland annat serveras detta vin i VIP-sviterna på Old Trafford och publiken kan se reklam för vinet runt om i arenan. Om du vill få en autentisk upplevelse när du kollar på en fotbollsmatch är detta vin ett ypperligt alternativ!

2. Garbi Soave

Det är inget snack om saken, Italien kan sin fotboll. Italien vann EM 2021 och bland de italienska fotbollslagen finner vi giganter som Juventus, Roma och Lazio. Det är dock inte bara fotboll som Italien är bra på, de är även riktigt vassa när det gäller vin!

Garbi Soave är ett fruktigt vitt vin från norra Italien som passar perfekt om man vill ha en trevlig kväll med fotboll och betting. Precis som att det finns många olika viner att välja mellan, finns det även ett helt hav att olika marknader som man kan betta på. Några av de vanligaste marknaderna är 1×2, match resultat, över och under, första målgörare eller handikapp. De flesta bettingsajterna idag erbjuder alltid dessa spelmarknader och även flera andra, mer unika varianter.

3. Loios

Fotboll och vin är en härlig duo. Släng in lite grillad mat i ekvationen och vi har en svårslagen kombination! Lådvinet Loios från Portugal är ett väldigt trevligt och bärigt rött vin som passar perfekt till grillat.

4. Mateus

Enligt många stavas Portugals stolthet Cristiano Ronaldo, men även det fruktiga rosevinet Mateus skulle platsa. Mateus är ett vin som är väldigt enkelt, vilket gör att det passar extra bra för live-betting.

Live-betting är ett begrepp som syftar på spel man lägger i realtid, medan matchen är igång. Vid live betting gäller det att agera i stunden utifrån hur matchen utspelar sig. Det är en betting typ som många spelare tycker är väldigt spännande och det finns väldigt många bettingsidor där man kan lägga just live-bets.

5. Petit Chablis

Det finns vin och så finns det vinnar-vin. Petit Chablis är enligt många det perfekta vinet för att fira att sitt favoritlag har vunnit matchen, eller att det där spelet man la gick igenom.

Petit Chablis är ett fruktigt och friskt vin med mycket inslag av gröna äpplen och citron. Vinet kommer från Frankrike och passar utmärkt till både fisk och skaldjur, vilket känns som en riktigt bra kombination till en vinst!