Efter succén med Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw – nu kommer det stora vinet i magnumbutelj

I februari 2021 lanserade den folkkära och karismatiska artisten Måns Zelmerlöw sitt första vin på Systembolaget med namnet Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw. Succén var snabbt ett faktum och vinet fann sin givna plats på Systembolagets hyllor i rekordfart. Efter flertalet lyckade lanseringar och som ett naturligt steg efter framgångarna lanseras nu cavan i magnumbutelj för endast 199 kr, väl till pass inför säsongens stundande högtider.


Årets kanske mest festliga säsong går oss tillmötes och i val av dryck är Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw numer en favorit på festen. Nu lanseras cavan i en magnumbutelj. Det latinska ordet ”magnum” betyder storhet, något som onekligen kan appliceras på Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw.

-Jag är oerhört glad över den respons min första ”vinhit” fått sedan den lanserades för snart 2 år sedan! Cavan kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat då det var min debut i denna kreativa och inspirerande process kring framtagandet av viner. Därför känns det extra roligt att kunna erbjuda samma friska och fruktiga bubbel i magnumbutelj, så där extra festligt inför stundande högtider! berättar Måns Zelmerlöw.

Cava tillverkas enligt traditionell metod, vilket innebär att andra jäsningen sker i flaskan. I Spanien finns sex regioner som tillverkar cava och druvorna som används är macabeo, parellada och xarel-lo.

Producenten bakom Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw, Barcelona Brands S.L, är en välrenommerad vinproducent med fokus på ursprung, hantverk och hållbarhet som har sitt säte i Katalonien i nordöstra Spanien.

– Vårt samarbete med Måns har under dessa år varit otroligt roligt. Vi har under resans gång imponerats av hans driv och vilja att producera högkvalitativa viner som både är delikata och smakfulla, i ett fördelaktigt prissegment som dessutom gör det tillgängligt för många, säger Malin Lindberg, Product & Business Development Manager på Hermansson & Co.

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw (nr. 50260-06) kostar 199 kronor och finns att beställa i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 november 2022.

HOLA MZ CAVA BY MÅNS ZELMERLÖW

Art nr: 50260-06
Alkohol: 11, 5 %
Volym: 1500 ml
Pris: 199 kr
Druvor: 30% xarel-lo, 40% macabeo, 30% parellada
Ursprung: DO Cava, Spanien