ELIN Päron är det senaste tillskottet i den populära ELIN-serien

Nu lanseras den tredje drycken i den omtyckta ELIN-serien, ELIN Päron. Den nya produkten är en lätt kolsyrad och uppfriskande blanddryck skapad med inspiration från naturens eget skafferi. Den har en tydlig smak av gröna päron och är dessutom en lågsockerprodukt vilket är en trend som växt sig allt starkare de senaste åren. 


Nu är den här, ELIN Päron, den tredje drycken i ELIN-familjen. Uppföljaren stod som vinnare i en blindprovning på Systembolaget i konkurrensen bland drygt 70 andra blanddrycker och kommer finnas på hyllan i de flesta Systembolagsbutiker.

ELIN Päron är per definition en blanddryck men smakmässigt är den i linje med en cider. Den är lätt kolsyrad och gjord på en bas av svenskt äppelvin. ELIN Päron har en behaglig sötma och innehåller endast under 1 gram socker per 100 ml vilket är lägre än många viner på Systembolaget.

Sockernivåer i drycker och matvaror har varit ett hett diskussionsämne de senaste åren och Systembolaget har med anledning av detta skapat ett helt nytt segment inom cider/blanddryck där enbart produkter med en sockerhalt under 10gr/liter får finnas. ELIN Päron innehåller inget tillsatt socker utan det enda sockret som finns i drycken är restsötman från vinet.

Då vi ständigt försöker utveckla nya och innovativa produkter till den svenska konsumenten är det otroligt spännande att lansera ELIN Päron, säger Henric Berntson, Brand Manager på Umida Group. Med sin låga sockerhalt känns produkten helt rätt i tiden då fler och fler efterfrågar just detta och vi känner oss trygga med att det här är en dryck som kommer gå hem hos konsumenterna, säger Henric.

I trilogin finns sedan tidigare ELIN Blåbär och ELIN Gin Grapefrukt. ELIN Päron lanseras den 1 december och finns i de flesta Systembolagsbutiker.

ELIN Päron
Ursprung: Sverige
Artikelnr: 1125
Pris: 15,90 kr (+1 kr pant)
Volym: 250 ml
Alkoholhalt: 4,5%