Fylligt och ekologiskt från Italiens östkust

I februari har du möjlighet att ta hem Italien till det svenska vintermörkret då vi lanserar Gattone Montepulciano d’Abruzzo Organic – ett fylligt och ekologiskt rött vin med ton av mörka körsbär, örter, choklad och ekfat som levereras om sex flaskor i en rustik trälåda.

Gattone Montepulciano d’Abruzzo Organic är inte bara ekologiskt – det är även veganvänligt då inga animaliska produkter har använts i framställningen av vinet.

Namn: Gattone Montepulciano d’Abruzzo Organico

Pris: 99kr

Artikelnummer: 75985

Sortiment: Systembolagets beställning

– Gattone betyder stor katt på Italienska och det både katter och italienare har gemensamt är att de kan konsten att leva i nuet och njuta av det livet har att erbjuda, säger Magnus Eklöf, produktchef på Wineworld.

Gattone har sitt ursprung i den italienska bergsregionen Abruzzerna, som med Apenninerna i väst och Adriatiska havet i öst bjuder på vacker natur med historiska inslag i form av en mängd slott och medeltida städer. Området erbjuder mikroklimat och jordmåner som är perfekta för vinodling.

Gattone Montepulciano d’Abruzzo Organico har en kraftfull och fyllig doft och smak med ton av mörka körsbär, örter, choklad och ekfat. Vinet har en lång och generös eftersmak. Servera gärna tillsammans med mustiga kötträtter eller italiensk mat, exempelvis en krämig pasta med högrev.

Vinet är jäst i rostfria ståltankar och sedan lagrat 12 månader i franska 225L ekfat.