Independent Wine Company utökar nu sitt samarbete med den italienska vinproducenten Mondo del Vino

Independent Wine Company utökar nu sitt samarbete med den italienska vinproducenten Mondo del Vino genom att ta över representationen av det sicilianska varumärket – ​B​arone Montalto.


Independent Wine Company (IWC) utökar nu sitt samarbete med den italienska vinproducenten Mondo del Vino genom att ta över representationen av det sicilianska varumärket – B​arone Montalto..Sedan tidigare representerar IWC Soprasasso och systerföretaget Lively Wines, Poderi dal Nespoli och Cuvage. Det nya samarbetsavtalet förstärker Mondo del Vino’s position som en av IWC’s viktigaste partners.

”Vi är mycket glada och stolta över att inleda det utökade samarbetet med Barone Montalto. Barone Montalto blir ett utmärkt tillskott i vår italienska vinportfölj och vi ser fram emot att fortsätta utveckla varumärket och produkterna”, säger Henrik Björck, Managing Partner på IWC.

”Sverige är en av våra viktigaste marknader i världen och Barone Montalto ett av våra viktigaste varumärken. Jag ser fram emot att jobba ännu närmare mina vänner på IWC, som kommer med sin kunskap och professionalism att ta Barone Montalto till nästa nivå”, säger Marco Martini, Chairman Mondo del Vino.

Barone Montalto grundades i Santa Ninfa, 2000 för att introducera distinktiva och autentiska viner baserat på respekt för tradition, innovation och passion. Företaget förfogar över drygt 400 hektar, varav dom äger en stor del. Sicilien med sitt klimat är nästan organiskt per default. En viktig del av Montalto’s produktion är biodynamik. 2015 blev vineriet, som ett av de första i Italien belönade med en AA rating av BRC/GSF plus. På Systembolaget finns det röda boxvinet Passivento 249kr (75416), Passivento på flaska 99kr (75416) och Pinot Grigio Sparkling 79kr (77996).

– Italienska viner är väldigt populära och efterfrågan på italienska röda viner har nästan fördubblats i Sverige sedan 2010. Förra året låg marknadsandelen för italienska viner på 27 procent. För röda viner var andelen så hög som 40 procent, berättar Henrik Björck.

Samarbetet träder i kraft senast den 1/1-2019.