Gnarly Head Petite Sirah- Allt annat än ”Petite” – Kraftfylld, smakrik favorit på flaska blir nu även 3 liters snygg box.

Gnarly Head Petite Sirah har gjort succé i Sverige. Druvan Petite Sirah ger stora, mustiga viner och vi är både glada och stolta över att kunna presentera en box med ett vin av högsta kvalitet. Samma goda vin som på flaska här i snygg, kaxig design som matchar innehållet perfekt. Du hittar Gnarly Head Petite Sirah på box i beställningssortimentet och flaskan i Systembolagets ordinarie sortiment.

I en svensk tv-undersökning år 2008 visade att 76% av svenska folket ansåg begreppet ”lagom” som positivt, och 24% som negativt . Begreppet lagom har en underton av “inte för mycket eller för lite” och kan jämföras med det engelska idiom “less is more”. (källa:www.lexiophiles.com).

Nu har det gått sex år och det är dags att säga tack och hej då till lagom och välkommen till”mer är bättre”. Gnarly Head Petite Sirah är allt annat än ”petite”, inget för den som gillar det mediokra eller slätstrukna. Gnarly Head Petite Sirah är skapad av amerikanska livsnjutare med italienskt påbrå, Delicato Famíly Vineyards, som grundades under 1920- talets förbudstid. ”Life Lived Boldly” är ledorden och för dem är attityd, karaktär och känsla ett måste när man skapar ett vin.

De största volymerna av druvan Petite Sirah odlas framförallt i USA och Australien . Druvorna i Gnarly Head Petite Sirah kommer från Kalifornien som kanske är mest känt för sina Zinfandelviner. Petite Sirah, som är en variant av Syrah, är inte helt olik Zinfandel i stilen. Petite Sirah är något rundare i stilen, druvorna är små men ger en högkoncentrerad smak. Vinet har en fin balans mellan frukt, krydda, fyllighet och mogna tanniner.

Gnarly Head Petite Sirah är mörkt, nästan svart till färgen och har en djup, fyllig karaktär med smak av plommon, körsbär, choklad, vanilj och mörka bär; som blåbär och björnbär. Vinet passar perfekt att dricka rakt upp och ner som det är, men gärna till kryddstarkt grillat nöt- eller griskött.

Varumärket Gnarly Head har funnits i Sverige sedan mitten av 2000-talet. Idag finns Gnarly Head Old Vine Zinfandel samt Viognier i Systembolagets ordinarie sortiment och i Systembolagets beställningssortiment finns även Gnarly Head Chardonnay.

Gnarly Head Petite Sirah 2013
Artikelnr: 74570
Box finns i Systembolagets beställningssortiment från 3 november 2014
Pris flaska 75 cl: 89 kr Box 3l: 242 kr
Producent: Delicato Family Vineyards
Druva: 100% Petite Sirah
Lagring: Har lagrats på amerikanska och franska ekfat i 6 månader.