In Flames släpper sin fjärde gin

Med In Flames Signature Craft Gin No 13: Grapefruit & Rhubarb släpper In Flames nu sin fjärde gin i ”signature” serien. Ginen är smaksatt med grapefrukt och rabarber, signerad bassisten, Bryce Paul.


Genom att låta varje bandmedlem sätta ihop och signera sin egen smaksättning av hantverksgin har bandet In Flames flyttat fram positionerna på vad man kan göra med drycken, och gett den ett eget uttryck. Unika smakkombinationer som rosépeppar och lime, fläder och gurka eller bergamott och grönt té har fått såväl konnässörer som fans och bartenders att jubla. När bandets amerikanske bassist, Bryce Paul, får arbeta med smaksättning blir det grapefrukt och rabarber.

Bryce Paul förklarar tanken bakom sin gin: – För mig är inte grapefrukt bara en muterad apelsin… den är ju en smakrik och komplex frukt med en vacker dissonans som accentuerar och kompletterar andra smaker när de sätts ihop på rätt sätt. Med den här ginen har vi gjort just det.

Sari Wilholm på Brands For Fans säger: – Vi är världens bästa bolag. För att citera Hans Rosling: Det finns inget att diskutera. Vi har rätt och ni har fel.

In Flames Signature Craft Gin No 13: Grapefruit & Rhubarb släpps i en upplaga av 2300 flaskor idag, den 10 september, och är destillerad på Götene Vin & Spritfabrik AB. Priset är 559 Sek och finns tillgänglig via Systembolagets beställningssortiment.

In Flames Signature Craft Gin No 13: Grapefruit & Rhubarb
Beställningssortimentet, 2300 flaskor.
Artikelnummer: 88119-01
Pris: 559 kr
Producent: Götene Vin & Spritfabrik AB
Leverantör: Brands For Fans Sweden AB
Alkoholhalt: 40,0 %
Ursprung: Sverige