Jacob’s Creek lanserar Aperitivo Spritz

Jacob’s Creek anserar Aperitivo Spritz, en ny drick lar produkt, med smak av blodapelsiner och en hint av citrus.


Det australiensiska vinhuset JACOB’S CREEK har sedan 1976 en gedigen och imponerande historia av att producera kvalitativt vin. Det senaste året har man noterat en växande efterfrågan på spritz- och aperitifdrinkar. Därför lanserar JACOB’S CREEK ett nytt mousserande, redo av drickas på en gång: JACOB’S CREEK Aperitivo Spritz. Produkten, som lanseras i en flaska om 750 cl, syftar till att förenkla och få fler att upptäcka den populära drycken.

Aperitivo Spritz har en bas av mousserande vin gjord på Gleradruvan – samma druva som används för att producera Prosecco. Den mousserande drinken har en förfinad smak av blodapelsiner med noggrant utvalda smaker från växtriket såsom Cinchona (kinaträd) och extrakt från lakritsrot.

– Aperitivo Spritz passar lika bra under en eftermiddag med vännerna, innan middagen, efter skidbacken eller när du gör dig redo för en utekväll. Den serveras bäst med mycket is och för den totala aperitifupplevelsen och kan med fördel toppas med en skiva grapefrukt, säger Anna Westermark, Senior produktchef, Pernod Ricard.

– Man har spenderat mycket tid på att hitta den perfekta mixen för att på bästa sätt balansera smaken av blodapelsin med detta australiensiska mousserande vin som görs på Gleradruvan.Det har varit en mycket spännande process, och JACOB’S CREEK Aperitivo Spritz är ett bra exempel på hur varumärkets kärlek och passion för vinproduktion kombinerat med en progressiv anda, har lyckats skapa något nytt och spännande för våra konsumenter, fortsätter Anna Westermark.

JACOB’S CREEK Aperitivo Spritz lanseras i en flaska på 750 ml, och kostar 99 kronor. Aperitivo Spritz finns i Systembolagets beställningssortiment och kan beställas med ordernummer: 75855.