Las Moras Organic Chardonnay Reserve – ny design och årgång

Las Moras Organic Chardonnay Reserve som lanserades 2008 har blivit ett av de mest populära argentinska vinerna i Sverige. Nu kommer den i ny design och i en ny årgång.


– Vinet genomsyras av ett hållbarhetstänk då den både är ekologiskt och kommer i den miljövänliga boxen. Smaken passar alla som uppskattar en god chardonnay samtidigt som den väl speglar de unika förutsättningarna i Argentina och kanske även det argentinska temperamentet säger Flavia Bergström med ett leende. Flavia är ansvarig produktchef och född och uppväxt i Argentina.

I den välskötta vingården hörs fågelkvitter och i morgondiset slår sig nyckelpigorna ner på vinstockarnas bladverk. I en ekologisk odling mognar druvorna i harmoni med naturen.  Vingården ligger vidunderligt vackert 650 meter över havet i Tulumdalen mellan de två bergskedjorna Anderna och Pie de Palo. Vinområdet heter San Juan är landets näst största vindistrikt, beläget norr om Mendoza och står för cirka 25 procent av landets totala produktion.

Det finns inget tvivel om att vi svenskar hjärtligt omfamnat vin som är förpackat i en box. Om man jämför med många andra länder så är boxarnas del av den totala försäljningen ovanligt stor. Under året 2019 sålde Systembolaget drygt 209 miljoner liter vin och av dessa var kring 50 % boxviner. Att ett boxvin är lätt att packa och praktiskt att ha med sig till picknicken, båten, eller till sommarens andra utflykter tror man de flesta kan skriva under på. Men Bag in box är även mycket bättre ur ett miljöperspektiv. Om man mäter olika vinförpackningars klimatavtryck, det vill säga koldioxidutsläpp per liter, så generar traditionella glasflaskor 675 gram CO2e, medan pappförpackningar endast kommer upp till 85 gram. Vill man vara klimatsmart är det sålunda en mycket god idé köpa viner i en box.

Las Moras Organic Chardonnay Reserve finns i cirka 200 av Systembolagets butiker och kan beställas till alla.

 

Las Moras Organic Chardonnay Reserve
Ursprung: San Juan Argentina
Artikelnr: 16018
Volym: 3000 ml
Alkoholhalt: 13 %
Pris: 229 kr