Lindeman’s fortsätter storsatsa på lågalkoholviner – tar steget in i mataffären med ett sortiment på 2,2 %

Intresset för lågalkoholviner växer markant i Sverige. Senaste siffran visar att segmentet ökat med hela 19 procent jämfört med föregående år. Lindeman’s fortsätter att satsa på sitt omtyckta lågalkoholsortiment som går under namnet Early Harvest och till hösten tar vinhuset klivet in i dagligvaruhandeln. Den nya serien med viner från Lindeman’s Early Harvest innehåller endast 2,2 procent alkohol och blir de första någonsin i Sverige med den alkoholstyrkan. För att täcka alla smaker och tillfällen består Lindeman’s Early Harvest nya 2,2 procentserie av rött, vitt och mousserade. Vinerna finns att köpa i dagligvaruhandeln från och med den 1 september 2015. 

 

– Trenden är tydlig – konsumenterna efterfrågar viner med en lägre alkoholhalt. Lindeman’s har under snart tio års tid producerat lågalkoholviner och vi har vuxit oss mycket starka inom området globalt. En naturlig utveckling är att fortsätta bredda sortimentet för att möta en ökad konsumentefterfrågan. Vi är väldigt stolta över att vara först på marknaden med lågalkoholviner med 2,2 procent alkohol i dagligvaruhandeln, säger Joakim Reuszner som är ansvarig för Lindeman’s i Norden.

I den nya Lindeman’s Early Harvest 2,2 procentserien har man inte kompromissat med smak eller kvalitet. Utgångspunkten för Lindeman’s vinmakare är att dessa viner ska vara lika njutbara som ett välgjort vin med normal alkoholstyrka. Precis som övriga viner från Lindeman’s har man plockat druvorna från olika regioner i sydöstra Australien för att uppnå högsta kvalitet och smakupplevelse.

Marknadsledare på lågalkoholviner
Lindeman’s är den mest framgångsrika producenten av lågalkoholviner. I Sverige har Lindeman’s Early Harvest en marknadsandel på 48 procent (av lågalkoholviner mellan 0,6 – 5.5 %) och är därmed kategoriledare. Att Lindeman’s blivit så stora på lågalkoholviner är tack vare att de lyckats tillverka viner som håller en hög och jämn kvalitet.

Samtliga viner i Early Harvest-serien om 2,2 procent lanseras i dagligvaruhandeln och kommer att finnas på ICA, City Gross och Matrebellerna från och med den 1 september 2015.

Lindeman’s Early Harvest Semillon Sauvignon Blanc 2,2 % är ett torrt, medelfylligt vin med generös frukt, frisk syra och inslag av persikor, äpple, tropisk frukt samt mineraler. Det är perfekt både som aperitif och till fiskrätter och skaldjur.
Pris: 64,90 kr.

Lindeman’s Early Harvest Cabernet Sauvignon Shiraz 2,2 % är ett medelfylligt, mjukt vin med saftig frukt och inslag av svarta vinbär, hallon och körsbär samt balanserade tanniner och syrlighet. Vinet passar utmärkt till både grillade rätter, pasta och kyckling eller som sällskapsvin efter maten.
Pris: 64,90 kr.

Lindeman’s Early Harvest Chardonnay, Pinot Noir och Muscat 2,2 % är ett friskt mousserande vin med toner av gröna äpplen, stenfrukt, citrus och med en uppfriskande avslutning. Det passar fint både som en aperitif eller till en sallad, fisk och skaldjur.
Pris: 67,90 kr.