Matua och Gentleman’s Collection utnämnda till ”Best wine in Box”

I den franska tävlingen ”Best Wine in Box” provas viner blint av en jury och de bästa väljs ut oberoende av pris eller utseende. Av de bag-in-box-viner som belönades med guld var Matua 1,5L Sauvignon Blanc och Lindeman’s Gentleman’s Collection 3L Shiraz de enda vinerna från Nya Zeeland respektive Australien.


Det var i slutet av mars som guldbeskedet kom. Matua 1,5L Sauvignon Blanc från Nya Zeeland liksom Lindeman’s Gentleman’s Collection 3L Shiraz hade vunnit provsmakarnas tycke. Juryn bestod av både professionella och amatörer som provade vinerna blint med guidning av en enolog. Enologens uppgift var att se till att provningen gick till på korrekt vis och att kvaliteten på de vinnande vinerna vara felfri. Efter provningen belönades de viner som mött kriterierna med tävlingens guldstämpel och utnämning ”Best Wine in Box”.

”Det är otroligt roligt att se att Matua och Gentleman’s Collection uppskattas av en blandad jury med dels sommelierer, vinhandlare och enologer och dels konsumenter. Det visar att våra viner har något att erbjuda alla.” Sara Ollermark, Marketing Manager, Treasury Wine Estates

Matua Sauvignon Blanc 1,5l, 2017
Alkohol: 13% | Artikelnr: 79390 | Pris 189 kr.

Lindeman’s Gentleman’s Collection Shiraz 3l, 2018
Alkohol: 14% | Artikelnr: 6075 | Pris 199 kr.

Läs mer om tävlingen här!