Ekologisk cava i nytt fodral

Från det välkända varumärket Pata Negra kommer nu en ekologisk cava.


Pata Negra Organic Cava är ett friskt, mousserande vin som passar utmärkt att bjuda på i sommar och gör sig bra även till större kalas med många gäster. Cavan kommer i en vacker flaska och blir en snygg detalj på det dukade festbordet. Den passar att dricka som den är eller ihop med mat, gärna till rätter med fisk och skaldjur eller grönsaker. Dessutom är den perfekt som bas i en festlig Mimosa.

Den andra jäsningen sker på flaska och efterföljande lagring på jästfällningen pågår minst nio månader i källare djupt under marken, med en konstant temperatur på 16 grader.

Pata Negra är ett välkänt varumärke med viner från olika områden i Spanien. Pata Negra Cava Organic görs på Bodega Jaume Serra i Penedès, som ligger nära Barcelona. Bodega Jaume Serra ligger vackert beläget högst upp på en kulle med utsikt mot Medelhavet. Vineriet är omgivet av 125 hektar vinodlingar och här odlas även bland annat Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo och Chardonnay.

– Vi ser en ökad efterfrågan på ekologiska produkter. Försäljningen av ekologiska produkter på Systembolaget ökade med nästan 8 procent under 2018, och bland viner så var det en ökning på 22 procent. Så det känns roligt att kunna erbjuda konsumenterna en ekologisk cava från Pata Negra, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager för Pata Negra.

Produktinformation:

Pata Negra Organic Cava
Artikelnr: 78440
Ursprung: Spanien, Penedès
Pris: 79 kr
Alkoholhalt: 11,5 %
Druva: Macabeo