Nu presenteras Blossa Rosé!

Nu lanseras Blossa Rosé, ett torrare och fruktigare alternativ till klassisk glögg. Nyheten är baserad på  uppfriskande rosévin och serveras med fördel krispigt kallt – på glöggminglet eller i vintersolen. 


I år dyker det upp ett rosévin på glögghyllorna i och med att nyheten Blossa Rosé släpps i en tio-procentig och en alkoholfri
version. För första gången någonsin blandas här Blossas karaktäristiska kryddor med ett rosévin, vilket i jämförelse med
en klassisk Blossa ger en något friskare profil som också är torrare i smaken. I Blossa Rosé har man har dessutom adderat
jordgubbe och tranbär vilket ger en mer fruktig karaktär.

– Vi har sett ett ökat intresse för att variera sig under glöggmingel och adventsmys, gärna med torrare alternativ. De senaste
åren har vi därför breddat vårt sortiment och är nu glada att kunna presentera Blossa Rosé. Det är en mindre söt dryck som är godast krispigt kall och som dessutom kan förlänga både glögg- och rosésäsongen för den som helt enkelt inte får nog,
säger Emelie Eriksson, Senior Brand Manager på Blossa.

Hur serverar man Blossa Rosé bäst?
– Självklart kan man njuta av Blossa Rosé uppvärmd på klassiskt glöggvis, men den gör sig ännu bättre kall. Allra bäst avnjuts den i ett vinglas fyllt av is, och till det hade jag serverat salta marconamandlar och färska fikon. Givet dess mer friska karaktär blir det lätt en festlig fördrink som kanske överraskar, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Blossa Rosé är en aromatiserad vinbaserad dryck och finns i Systembolagets beställningssortiment från den 28 september,
samt i utvalda matbutiker. Den återfinns både med en alkoholhalt på tio procent samt en alkoholfri variant och priset
är 90 SEK respektive rekommenderade 39,90 SEK för 750 ml. Artikelnumret på Blossa Rosé 10% är 5804501. Blossa Rosé säljs endast under glöggsäsong.