Nya vinet CastelRosso – ekologiskt, italienskt och bärbart

Våren tittar fram och vi gör oss redo för att njuta av varma kvällar. Solglasögon, ett par sneakers och en bra picknick eller snabbt ihopplockad god middag. Vi matchar nya ekologiska vinet CastelRosso till vårens och sommarens olika tillfällen. 
2017 väljer vi ekologiskt på picknicken och utflykten. Här ekologisk snabbmat från Kalf Hansen, med vegetariska frikadeller och vitlöksmajonnäs, tillsammans med nya vinet CastelRosso, gjort av ekologiska handplockade druvor från södra Italien 229kr.

En ekologisk picknick
Till årets picknick väljer vi ekologisk mat och ekologiskt vin. Utbudet är stort och det är värt en omväg för att hitta mat och dryck som gör oss gott. Det finns allt fler ställen varifrån du enkelt kan handla med dig en noggrant utvald ekologisk måltid. På Systembolaget väljer vi nya ekologiska boxen CastelRosso, gjort av handplockade vindruvor från södra Italien.

Samkväm ”Italian style”
Chark av olika slag, några goda lagrade ostar, bröd och ett gott vin. Och, några härliga vänner! Sedan kan vi njuta av långa kvällar med samtal, skratt och goda smaker. Matchningen mellan den italienska plockmaten och nya vinet CastelRosso är perfekt tack vare vinets fylliga och finstämda smak.

Alltid redo. Bärbart..
Det är praktiskt med vin på box med tanke på sommarsvenskens livsstil. Picknics, måltider på terrasser, bryggor, båtar, camping, landställen och spontana bjudningar. Vi grillar på längden och på tvären på engångsgrillar, gasolgrillar och kolsgrillar. Tack vare att CastelRosso är ekfatslagrat passar vinet just väldigt bra till grillat.

FAKTA – CastelRosso 2015
CastelRosso är ett finstämt och fylligt vin med nyanser av mörka plommon, körsbär och mörk choklad, torkade örter och subtil ek. Vinet passar till nöt, lamm, grillade grönsaker, lagrade ostar och pasta.
Pris: 229 kr
Volym: 3 liter
Artikelnummer: 2166
Druvsorter: Nero di Troia och primitivo
Lagring: Fransk ek
Alkohol: 14%
Ursprung: Apulien, Italien
Sortiment: Ordinarie sortiment (366 butiker, av 430)
Njut nu av vår och sommar och glöm inte att putsa skorna som en sann italienare…