Nyhet! Château Bois-Cardon Médoc 2021 i PET

Den lilla familjevingården Grand Vin de Bordeaux lanserar ett revolutionerande vin både i Bordeaux och på Systembolaget. För första gången lanseras ett Château-vin från Bordeaux i PET!


En revolution är på väg att ske! Den 1 september 2022 lanseras Grand Vin de Bordeaux Château Bois-Cardon Médoc i en återvinningsbar PET-flaska. Vinet kommer att finnas i Systembolagets fasta sortiment.

Château Bois-Cardon är en familjeägd vingård sedan fem generationer, och består av nio hektar i Médoc, Bordeaux. Teamet på fem anställda arbetar med vinstockarna och sköter de 450 faten på gården i Valeyrac. Chefsvinmakare Guy Bailly hade aldrig trott att hans vin skulle väljas ut av Systembolaget – och än mindre att det skulle tappas på PET-flaska.

”Det här är ett första äventyr för oss i Sverige och även vår första PET-flaska. Glas är fortfarande kung i Bordeaux men vi måste ändra våra arbetssätt om vi vill agera mot de pågående klimatförändringarna. Vi är glada över att se att en liten familjevingård som vi fortfarande kan vara med och spela på en marknad som Sverige”, säger Guy Bailly.

Château Bois-Cardon Médoc består av 60% merlot och 40% cabernet sauvignon från stockar som är 28 år gamla. Druvorna från Château Bois-Cardon-vingårdar skördas med maskin, men sorteras noggrant vid ankomst till vineriet. Efter den omsorgsfulla jäsningen i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar lagras vinet under sex månader i franska ekfat som rymmer 225 liter.

Château Bois Cardon Médoc 2021
Pris: 100 kr + 1kr pant
Artikelnummer: 2823

Alkoholhalt: 13 %
251 butiker i hela landet