Nyhet – CHILL OUT Terre Siciliane Cataratto Zibibbo Organic.

I maj lanserar CHILL OUT Terre Siciliane Cataratto Zibibbo Organic; ett vitt vin från Sicilien gjord av de ekologiskt odlade druvorna cataratto och zibibbo, i
Systembolagets beställningssortiment.


I CHILL OUT European Collection lanseras Terre Siciliane Cataratto Zibibbo Organic – ett sicilianskt vitt vin, på ekologiskt odlade druvor från den familjeägda vingården Baglio Diar på Siciliens västra udde.

– Vi ser en ökad efterfrågan på vita viner med aromatisk karaktär och frukt. Den mat- och vinintresserade konsumenten vill dricka något mer än strama vita viner med hög syra. Därför känns det extra roligt att lansera ett vin som matchar denna efterfrågan. Terre Siciliane Cataratto Zibibbo Organic är ett vin med blommiga aromer, smaker av honungsmelon, päron och fläder i en generös och fruktig stil, säger Anna Bastin Löwgren, Wine & portfolio Development för CHILL OUT.

Med smak av Sicilien
Vinmakaren har skapat ett vin på de sicilianska druvorna cataratto och zibibbo, druvor med en lång historia från vinproduktion runt Medelhavet. Cataratto odlas över stora delar av Sicilien och är känd ända sedan 1600-talet. Den bidrar med syra och fin struktur.
Druvan Zibibbo, mer känd som Muscat d’Alexandrie, bidrar med de aromatiska tonerna.

– Terre Siciliane Cataratto Zibibbo Organic passar väl med klassiska råvaror från Sicilien; sardiner, bläckfisk, musslor, krabba och andra skaldjur. Tack vare vinets aromatiska stil passar det även till rätter som smakmässigt har lite hetta i sig. Vinet kan också serveras precis som det är, som ett sällskapsvin. Har du inte upptäckt viner från Sicilien är det hög tid, Medelhavets största ö har en mycket levande vin- och matkultur. CHILL OUT European Collection består av fantastiska viner från olika vingårdar i Europa och är hantverk från olika vinmakare som vi lärt känna genom åren, säger Anna Bastin Löwgren.

Terre Siciliane Cataratto Zibibbo Organic ingår i CHILL OUTs nya serie European Collection tillsammans med den tidigare lanserade Riesling Pfalz Organic. Under våren lanseras fler viner i European Collection. CHILL OUT samarbetar med utvalda vingårdar både i Europa och i övriga delar av världen. Vinet buteljeras i en lättare glasflaska, vilket ger lägre CO2 utsläpp jämfört med en traditionell glasflaska.

Terre Siciliane Cataratto Zibibbo Organic
Pris: 79 kr
Artikel nr: 55208 (Systembolagets beställningssortiment)
Druva: Cataratto 55% och Zibibbo 45%
Alkohol: 13%
Ursprung: Sicilien