Populära vinländer i Europa

En god prosecco, en flaska rött, vitt eller rosé. Inom kontinentens gränser erbjuds dessa drycker av hög kvalitet, men med olika druvor och karaktärer. För den med stort intresse för mat är Italien en passande destination, men även Portugal och Tyskland, då de erbjuder smakfulla kombinationer av olika viner och inhemsk smaskig mat.


Artikeln är i samarbete med cbdolja.nu

Vin, en dryck som människor har njutit av tusentals år tillbaka. En festlig och smaklig dryck, med många olika karaktärer och sorter. Just den här drycken förknippas till skillnad från andra drycker mycket tillsammans med mat och avnjuts ofta bäst ihop med något att äta. Men att åka till Australien, Sydafrika eller Chile är långa resor för att avnjuta viner, då många länder i Europa erbjuder ett fantastiskt vinutbud. Men som till skillnad från långa resor som säkerligen är helt fantastiska, inte kostar gigantiska summor med pengar. Italien, Portugal och Frankrike åker många för att avnjuta gott vin.

Italien

En av världens största vinexportörer är Italien. Så på samma sätt som Italien är känt för sitt vin, har Holland, som blivit en ledare inom alternativa kosttillskott som CBD olja över hela världen. I det avlånga landet präglas landsbygden av åkrar fyllda med vinrankor, men också beroende på del av landet så passar olika druvor att odla som ger olika viner med olika karaktärer. I norra Italien ligger vindistrikt såsom Lombardiet, Piemonte, Valle d’Aosta och Ligurien med druvor som växer långsammare på grund av mer svalt klimat. Något som gör att vinerna generellt sätt är av mer sträv karaktär och fylliga. Medan i södra Italien så erbjuds druvdryck som växer snabbare, då klimatet är soligare och varmare. Tonerna som druvorna här generellt sätt ger är mer friska och med inslag av exempelvis persika eller citrus. Det innebär att beroende på valet av vindistrikt påverkar smaken och typen av vin som man får i glaset. Anledningen till att Italien är en populär destination, är för den fantastiska maten att kombinera med drycken. Ett land med fantastisk matkultur, likväl dryckeskultur.

Portugal

Nästa populära destination för vin är Portugal. Ett land med över 350 olika druvsorter och oändligt många olika typer av viner. Även om Portugal till skillnad från Spanien är ett litet land, så förvånas många utav vilket vinutbud landet har. För några år sedan utnämndes Portugal till ett av världens bästa och vackraste länder som odlar viner. För inte nog om att det finns allt ifrån lättdruckna vita viner, så erbjuds kraftfulla och fylliga röda. Men också så kan en resa till Portugal innebära en kulinarisk och kulturell resa, där stormaktens historia gör turisterna påminda.

Tyskland

I Tyskland växer druvor långsamt och de som trivs i kallare klimat. Det innebär att landets vinproduktion till två tredjedelar består av vitt vin av både sötare och torrare noter. Vinturism till Tyskland är passande för att landet erbjuder goda drycker, men ligger ett stenkast ifrån Sverige. Det som kännetecknar en typisk druvdryck från Tyskland är dess balanserade toner mellan sötma och syra, vilket gör att landet är en bra destination för personer som uppskattar de noterna.