Nytt lågalkoholvin från Lindeman’s Early Harvest

Ifjol lanserade det australiensiska vinhuset Lindeman’s en serie med lågalkoholviner under namnet Early Harvest på den svenska marknaden. Initialt lanserades tre viner med endast 5,5 procent alkohol och serien blev snabbt en succé. Nu utökas sortimentet genom Early Harvest Smooth Red, ett rött vin med 9,5 procent alkohol, för att täcka ännu fler tillfällen.

Lindemans Early Harvest Smooth Red2liten

Den internationella trenden att dricka vin med lägre alkoholhalt blir allt starkare i Sverige och försäljningen av lågalkoholviner i landet har fördubblats under det senaste året. Det är en trend som ligger helt i linje med en mer nyttig och hälsosam livsstil där viner med lägre alkohol ger alla som inte vill ha effekterna eller kalorierna från alkoholen en möjlighet att njuta ett gott glas vin. Den mest framgångsrika producenten är Lindeman’s som idag står för närmare hälften av den totala försäljningen av viner med lägre alkohol på Systembolaget.

– Efterfrågan på lågalkoholviner har varit stor runt om i världen tack vare den funktion som vinet fyller för konsumenter som söker en hälsosammare livsstil, säger Joakim Reuszner, ansvarig för Lindeman’s i Norden. Lanseringen av Early Harvest på den svenska marknaden gick över all förväntan och vi är därför glada att nu kunna erbjuda svenskarna ytterligare ett vin i serien genom Early Harvest Smooth Red.

Early Harvest Smooth Red är ett mjukt medelfylligt, fruktigt och smakrikt vin med inslag av björnbär, svarta vinbär och lakrits samt balanserade tanniner och syrlighet. Vinet passar utmärkt till lättare kötträtter, pastarätter, soppor och vegetarisk mat. Vinet innehåller 9,5 procent alkohol och kostar 71 kronor med artikelnummer 6809. Både alkoholhalten och kaloriinnehållet i Early Harvest Smooth Red är minst 25 procent lägre än motsvarande vanliga viner.

Övriga viner i Early Harvest-serien består av en vit Semillon Sauvignon Blanc, ett rosévin samt en röd Cabernet Shiraz som endast innehåller 5,5 procent alkohol. Samtliga viner från Lindeman’s Early Harvest finns i Systembolagets ordinarie sortiment.