Ett helt nytt vin från Black Tower

Ett nytt vin i en generös flaska om 1 liter. Det är vad vinvärldens kult-ikon Black Tower lanserar i Sverige idag. En spansk chardonnay med en smakbukett och finstämd syra.


Black Tower är sedan länge ett etablerat och välkänt vinvarumärke i Sverige och i världen. Nu lanserar Black Tower en nyhet i Sverige; Black Tower Chardonnay.

– Black Tower är ett älskat och uppskattat varumärke med många trogna fans. Den här nyheten är en frisk spansk ”chard” med en tydlig, finstämd och hög syra som mynnar ut i en bukett av tropiska frukter toppad med solmogen citrus. Vinet är lätt att tycka om och jag tror inte att någon som provar det kommer att bli besviken! Säger Petra Ekholm, produktchef på Hermansson & Co.

Black Tower Chardonnay passar utmärkt både som aperitif och till mat. Extra fint gör sig vinet till fräscha sallader, fiskrätter, kyckling och även rätter med asiatisk touch.

1-litersflaskan lanseras i Systembolagets beställningssortiment. Det innebär att vinet enkelt kan beställas på Systembolagets hemsida för att sedan hämtas ut och betalas på valfritt Systembolag eller ombud i hela landet.

Black Tower Chardonnay 1 Liter
Lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 18 september.
Pris: 89 kr  //  Artnr 79031
Alkoholhalt: 11%
Producent: Reh Kendermann
Ursprung: Spanien
Druvor: 100 % chardonnay
Syra: 4,9 g/l   //  Restsocker: 14 g/l