Opal Springs Chardonnay Viognier fulländar vinserien – australiensiska vinserien Opal Springs får tillökning av ett vitt vin

Vinserien Opal Springs fyller 10 år och det firas genom att ett nytt vitt vin på bag in box lanseras! Vinet är en blandning av chardonnay och viognier, har en torr, frisk och mycket fruktig smak med inslag av tropisk frukt, citrus, vanilj och fat.  


opal-springs-chard-viognier

Decembermörkret kommer att lysas upp av en ny vit bag in box från Opal Springs! Fram till nu har svenskarna kunnat njuta av Opal Springs röda vin på druvorna shiraz, cabernet sauvignon och petit verdot samt Opal Springs rosévin på druvan cabernet sauvignon. Den australiensiska vinserien Opal Springs fyller i år 10 år och i samband med det blir serien komplett. Tillskottet består av det vita vinet Opal Springs Chardonnay Viognier som är gjort på just druvorna chardonnay och viognier.

Altia Sweden är den största importören av viner från Australien med en marknadsandel på över 30 %. Med den vita boxen förstärker nu bolaget sin ställning. Kidde Fredriksson är ansvarig inköpare för Australien och köper årligen in över sju miljoner liter vin till den nordiska marknaden. Hon vet hur viktigt det är att hålla jämn kvalitet på vinet och känner väl till de utmaningar som finns.

– Jag besöker Australien efter skörd varje år och provar en mängd olika viner för att kunna säkerställa kvalitet och stil. Tack vare att vi köper in stora volymer så har vi goda möjligheter att vara med och påverka detta. Det bidrar även till att vi kan få tillgång till prisvärda viner och erbjuda kunderna detsamma, säger Kidde Fredriksson, Business Development & Sourcing Manager på Altia Sweden.

Opal Springs Chardonnay Viognier har en torr, frisk, mycket fruktig smak med inslag av tropisk frukt, citrus, vanilj och fat. Vinets generösa fruktighet, friska citrustoner och kryddighet från fatlagringen ger en komplexitet som passar till många olika smaker, exempelvis lax med vitvinssås eller grillad kyckling med ugnsrostade grönsaker.

Opal Springs Chardonnay Viognier finns i Systembolagets ordinarie sortiment från den 1 december.

 

Lagring:
Fransk ek i 3 månader

Artikelnr:

3028-08

Pris:
179:-