Rätt dryck till rätt tillfälle – då passar det med vin under spelkvällen

Det viktigaste under en spelkväll är givetvis umgänget och att man har så roligt som bara möjligt, men det finns några andra typer av knep för att göra aftonen fulländad – som till exempel en genomtänkt dryckesmeny. Med hjälp av rätt dryck vid rätt tillfälle kan du med ganska så minimal ansträngning lyfta spelkvällen till nya nivåer. Nedan följer några tips på hur du kan strukturera upp kvällen och när du kan inkorporera vin på dryckesmenyn.


Artikeln är i samarbete med Bonusfinder

Inled med något uppfriskande – rosé eller drink

Det senaste 1,5 året är det många som varit tvungna att umgås med varandra på distans. Även om ni skulle vara tvungna att arrangera er spelkväll online – eller om du till och med har en spelkväll med dig själv och vill utnyttja olika freespin bonusar som du har letat upp – kan det nämligen vara kul med en dryckesmeny.

Oavsett hur situationen för din spelkväll ser ut – ensam eller med vännerna, brädspel eller casinon online – så bör inte något så enkelt som att konstruera en plan för vad ni ska dricka under spelkvällen underskattas. Det är ofta det där lilla extra som gör en kväll minnesvärd.

Att börja med något uppfriskande, innan ni har påbörjat själva spelandet, är aldrig en dum idé. Träffas ni en varm sommardag är ett kallt glas rosé exempelvis någonting som alltid går hem. Det kan också vara kul med någon form av enkel välkomstdrink. Vill du göra en drink med vin kan du förslagsvis komma långt på något så simpelt som en spritzer med ett torrt vitt vin, fruktsoda och lite lime.

Håll det enkelt när ni spelar – rött eller vitt

När själva spelkvällen väl rullar igång kan det vara smart att hålla det så enkelt som bara möjligt – då finns det inte tid att stå och blanda drinkar. Det ni dricker samtidigt som ni spelar ska inte på något sätt distrahera från spelandet, utan snarare fungera som härlig och god förfriskning i de små pauserna som uppstår.

Vad ni väljer att dricka under detta skedet av kvällen kan ni basera på sådant som vad ni spelar för spel, men oavsett blir det sällan fel med öl eller ett gott vin. Har ni några snacks vid sidan om kan ni också använda er av det för att hjälpa er i valet av dryck.

Fira vinnaren när ni rundar av kvällen – mousserande är aldrig fel

I slutet av spelkvällen finns det sannolikt en vinnare bland er – och det måste självfallet firas! Och att fira ordentligt kan väl inte göras utan lite bubbel? En fin champagne eller ett bra mousserande vin är det ytterst få som inte uppskattar och det kommer vara ett perfekt sätt att kröna kvällen.

När ni sedan varvar ner och sakteligen rundar av kvällen tillsammans kan det vara läge att ta ut svängarna precis så mycket som ni vill. Fortsätt med skumpan, vinet eller ölen, eller testa att blanda lite nya drinkar tillsammans.

Vill ni ha ett tydligare tema under spelkvällen och inte dricka olika saker i varje skede är några idéer att ni håller er till olika vin- eller ölsorter, så att det blir en kombinerad spelkväll och provning. Ytterligare ett alternativ är att de olika deltagarna får fixa en drink till de olika stadierna av kvällen.