RED by Parnevik Zinfandel med låg sockerhalt – nu i trälåda

Tanken på ett eget vin började växa fram hos Mia Parnevik redan första gången hon besökte Mendocino-dalen och då förälskade sig i de vackra landskapen med böljande kullar, vild natur och vidsträckta vingårdar. 2016 blev drömmen verklighet då Mia tillsammans med sin man Jesper och vinmakarna på Fetzer Vineyards tog fram två viner för den svenska marknaden. 

RED by Parnevik kan beställas via Systembolaget.se
Art.nr.70776
Pris: 99 kr

Vid beställning av 3 flaskor levereras vinet i en designad trälåda (begränsat parti).

Producenten bakom RED by Parnevik är välrenommerade Fetzer Vineyards. Vinodlingarna ligger i Mendocino County, nära Kaliforniens norra kust. En idealisk plats för vinodling, med torra och varma somrar, svalkande dimmor från Stilla havet, rika jordar och en stor mångfald av djur och växtlighet. Stora temperaturskillnader mellan dag och natt förlänger druvornas mognadsprocess och bidrar till en hög koncentration av både färg och smak i druvorna.

Barney Fetzer, som grundade Fetzer Vineyards 1968, hade en enkel filosofi: ”Det som är bra för jorden är bra för druvorna, och det som är bra för druvorna är bra för vinet.” Det är 50 år sedan och filosofin har under åren utvecklats till ett helhetskoncept där det hållbara synsättet integreras i vinhusets alla led.