Rosédebut för Nashville Stories – Jill Johnson släpper ekologiskt rosévin

Inför vårens rosépremiär och sommarens härliga middagar på terrassen lanserar Jill Johnson ett ekologiskt rosévin i sin vinserie Nashville Stories. Det ljusa italienska rosévinet passar till sommarvänlig mat som fisk, skaldjur, sallader och småplock. Nashville Stories Organic Rosé släpps i Systembolagets beställningssortiment 24 februari.


– Att utöka Nashville Stories vinserie med just ett rosévin har länge varit en dröm. Det känns därför extra kul att inför vårens och sommarens ljuva stunder kunna lansera ett ekologiskt rosévin som tagit inspiration av platser som inspirerar mig. Nashville Stories Organic Rosé är, precis som alla viner i Nashville Stories familjen, skapat för att passa många olika smaker och tillfällen och jag hoppas att de som dricker rosén upplever den omsorg och tanke som ligger bakom vinet, säger Jill Johnson.

Jill har nyligen även fördjupat sina kunskaper och passion för ädla drycker via en sommelierutbildning. Det efterlängtade tillskottet Nashville Stories Organic Rosé är noga utvalt och framtaget tillsammans med samarbetspartnern Spring Wine & Spirits.

– Vi är väldigt glada över att nu kunna addera ytterligare ett efterlängtat vin till Nashville Stories vinfamilj. Tillsammans med Jill har vi tagit fram denna noga utvalda blend som erbjuder en smakpalett för säsongens olika tillfällen och matupplevelser. Nashville Stories Organic Rosé är ett torrt och fruktigt rosévin som har en given plats i Nashville Stories kollektionen, säger Carina Tidén, produkt- och utvecklingschef på Spring Wine & Spirits.

Rosévinet serveras bäst väl kylt vid ca 8-10 grader och dess friska smak passar bra till såväl fisk- och skaldjursrätter som ugnsstekt kyckling med citron och örter samt vegetariska rätter och fräscha sommarsallader. Vinet passar även fint som apéritif till småplock.
Nashville Stories Organic Rosé är den andra produkten att släppas i Nashville Stories sortiment på kort tid, nyligen lanserade Jill även ett rött vin på box.

Nashville Stories Organic Rosé kostar 89 kronor, har artikelnummer 55270-01 och finns att beställa i Systembolagets beställningssortiment från och med 24 februari.

Fakta: Nashville Stories Rosé
Ursprung: Italien, Vino d’Italia | Producent: Spring Wine & Spirits AB | Alkoholhalt: 12% vol Art.nr: 55270-01 | Pris: 89 kr | Distribution: Systembolagets beställningssortiment from 24 februari 2022