Skimmer från Provence – Marius Peyol

En tumregel när man väljer rosévin är att hålla utkik efter de blekrosa vinerna från Provence. Côtes de Provence i det sydöstra hörnet av Frankrike där Alperna kastar sig ner mot Medelhavet brukar beskrivas som rosévinets champagne. Många menar att världens bästa roséviner görs just här. Vinerna från denna vackra region svettas i Medelhavssolen och svalkas av mistralen. Härifrån kommer den svagt rosafärgade Marius Peyol från Les Grands Chais de France, Frankrikes största privatägda vinproducent.


Marius Peyol 2021

Pris: 119 kronor
Artikelnummer: 56492
Alkoholhalt: 13 %
Restsocker: 1,6 gram/liter
Beställningssortimentet from 4 april

Serveringstips

Passar utmärkt som aperitif. Perfekt till en somrig sallad och till grillat. Det är ett vin som är friskt och fräscht och som kan drickas genom en hel måltid. Serveras kylt, cirka 8 grader.

  • Äntligen dags för ljusare dagar varmare kvällar och att umgås tillsammans. En av de stora frågorna varje år är vilken färg på rosé ska man dricka, hur man än vrider och vänder sig i denna fråga landar man i att rosé från Côtes de Provence är rätt. En annan stor fråga var om det skulle bli någon rosé, då det var frost och kalla nätter i april. Med detta i minne så är det är extra kul i år då vi får lansera denna Marius Peyol från just Côtes de Provence, säger Alexander Kirshakov, Brand Manager på Nigab.