Succé för Måns Zelmerlöws Cava! Nu i hyllan hos 186 Systembolag

I februari lanserade den folkkäre artisten, programledaren och vinnaren av Eurovision Song Contest Måns Zelmerlöw en egen Cava: Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw i Systembolagets beställningssortiment. En torr, frisk och fruktig Cava som direkt blev en succé. Nu hamnar Cavan i hyllan hos 186 Systembolag i landet.


Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw som lanserades i beställningssortimentet den 10 februari kan inte kallas något annat än en bubblande succé! Cavan har sålt så stora volymer att den från den 1 april hamnar på hyllan hos 186 Systembolag. Men de flesta har tagit upp den på hyllan redan nu, eftersom den 1 april ligger på skärtorsdag i år.

Måns Zelmerlöw själv är givetvis otroligt glad över succén:
– Jag är så oerhört glad över responsen på MZ Cava! Nu är jag otroligt sugen på att få lansera ännu fler viner. Och vilken Cava-sommar vi har framför oss! Säger han.

Att lansera just en Cava var självklart för Måns, då Spanien är hans stora inspirationskälla när det gäller både mat och vin. Måns bodde under en tid delvis i Barcelona där han spenderade mycket tid med att skriva musik och njuta av kulturen, vädret, den avslappnade livsstilen och människorna. I Spanien utvecklades hans redan starka intresse för mat och dryck ytterligare.

Cava tillverkas på samma traditionella vis som Champagne i Frankrike, vilket innebär att andra jäsningen sker i flaskan. I Spanien finns sex regioner som tillverkar Cava och druvorna som används är macabeo, parellada och xarel-lo. Barcelona Brands S.L är en välrenommerad vinproducent med fokus på ursprung, hantverk och hållbarhet där majoriteten av druvorna skördas för hand.

Vegansk och ekologisk brut

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw vilar 18 månader på sin jästfällning. Cavan har en riklig mousse med ihållande bubblor. Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw är en brut med en sockerhalt på endast 9,2 g/ l som dessutom är både ekologiskt och veganskt producerad. Cavan kan avnjutas precis som den är, med eller utan mat, men med fördel serveras den vid 5-6°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk och skaldjur.

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw (nr. 50260) kostar 99 kronor och finns från den 1 april att köpa i 186 systembolagsbutiker i landet. Vilka, ser du på Systembolagets hemsida. Den finns även i beställningssortimentet och kan beställas till valfritt systembolag i landet.

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
Pris: 99 kr, n
r: 50260
Alkohol: 11,5 %
Druvor: 30% xarel-lo, 40% macabeo, 30% parellada
Ursprung: DO Cava, Spanien