The Econic Zinfandel – Nu KRAV-märkt

Våra övriga Bonterra viner är redan KRAV-märkta så för oss var det naturligt att även The Econic Zinfandel skulle bli det nu när det faktiskt är så att vinerna uppfyller de hårdare regler som KRAV ställer på ekologisk vinodling” säger Hanna Löfgren, produktchef för The Econic.

KRAV-märket är Sveriges mest kända miljömärkning som visar att en vara är ekologiskt producerad med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. KRAV-märkta viner produceras utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel på en arbetsplats där det råder en bra arbetsmiljö. Till skillnad från den EU-ekologiska märkningen inkluderar KRAV även regler gällande klimat och socialt ansvar.

Bonterra Organic Vineyards grundades 1987 av Fetzer Vineyards och redan från start odlade man enligt ekologiska principer, övertygade om att den ekologiska odlingen ger hälsosammare vinstockar, smakrikare frukt och därmed uttrycksfullare viner av hög kvalitet.

The Econic Zinfandel är ett elegant och smakrikt vin som har en härlig doft och smak av blåbär, plommon samt en touch av vanilj, rostad ek och svartpeppar. I eftersmaken upplevs en viss kryddighet som balanseras väl med både frukt och syra. Vinet passar utmärkt till grillat kött, honungsglaserade revben, hårdostar och charkuterier men gör sig också bra på egen hand.

The Econic Zinfandel
Art.nr: 6557
Pris: 277 kr
Alkohol: 14,5%
Druvor: 84% Zinfandel, 16% Petit Sirah
Lagring: 80% av vinet har legat på franska och amerikanska ekfat i 8 månader
Årgång: 2013
Socker: 0,01 g/l
Syra: 5,4 g/