Trenden Hard Seltzer från USA till Sverige

Hard Seltzer – alkoholhaltigt kolsyrat vatten med lågt sockerinnehåll – gör för första gången entré på den svenska marknaden när Galatea introducerar varumärket Truly. Först ut i sortimentet är Hard Seltzern Truly Wild Berries som med sitt låga socker-och kolhydratsinnehåll väntas bli en efterlängtad nyhet i dryckeshyllan.


Truly Wild Berries är ett kolsyrat vatten på burk med en smak av skogsbär och en alkoholhalt på 5 % alc vol. Det som utmärker en Hard Seltzer, förutom det kolsyrade vattnet är dess låga socker-och kaloriinnehåll samt korta ingredienslista. En burk Truly Wild Berries (35, 5 cl) innehåller endast 100 kalorier, 1 gram socker, 2 gram kolhydrater och är smaksatt med endast naturliga smakämnen.

”För den som tycker alkoläsk är söt och sliskig är Truly Wild Berries ett mycket fräscht och törstsläckande alternativ med minimal sockerhalt. Idén till drycken uppkom ur viljan att leverera en läskande dryck utan onödigt socker, tillsatser och kalorier”, säger Malena Sigvardsson, produktchef på Galatea.

Hard Seltzer föddes i USA 2012, spunnen från efterfrågan av en dryck med ett lågt alkoholinnehåll och sockerhalt, som passar en aktiv livsstil. Föregångare till Hard Seltzer har tidigare gått under pseudonymer såsom exempelvis ”Hard Soda”, ”Spiked Water” och ”Skinny Bitch”. Försäljningsvolymerna i USA har vuxit med 100 procent per år sedan 2017, och Galatea var först ut i Sverige med att introducera segmentet Hard Seltzer på Systembolaget den 10 februari.​

”Vi har sett en stor efterfrågan för denna produkt hos våra svenska konsumenter. Idag finns allt från glass, chips och godis anpassade för den som vill hålla nere sockerintaget, och Hard Seltzer är ett komplement till den som önskar alkoholhaltig dryck utan onödigt socker eller tillsatser, avlutar Malena Sigvardsson, produktchef på Galatea.


​Truly Hard Seltzer Wild Berries
Finns i Systembolagets beställningssortiment.
​​Artikelnummer: 82729-15
​​​Pris: 24,60 kronor per burk (355 ml)