Sverigepremiär för Dig This! – ett vin som är både reko & eko

När du köper en flaska av Dig This! går dessutom 1 krona per såld flaska till den icke vinstdrivande organisationen Greenpop som planterar träd i Afrika. Det är också genom arbetet med Greenpop som idén till namnet Dig This! föddes.

– Det känns väldigt roligt att få möjligheten att utöka vår portfölj av ekologiska och Fair for Life-certifierade viner, speciellt då Sydafrika är ett land som fortfarande har stora sociala klyftor och stundtals kärva arbetsvillkor för jordbruksarbetare. säger Magnus Eklöf, ansvarig produktchef. Vi ser  verkligen framemot samarbetet med Stellar Winery och att få bidra till det viktiga arbetet med återplantering av skog i Sydafrika och Zambia genom Greenpop.

Namn: Dig This! 

Artikelnummer: 2087

Pris: 79 kr

Var: Systembolagets fasta sortiment 

Dig This! har en generös och fruktig doft av plommon och mörka bär med inslag av rostat kaffe och mintchoklad. Smaken är frisk och fruktig med fatkaraktär och inslag av mörka bär, plommon, mintchoklad och rostat kaffe. Vinet har en lång och generös eftersmak. Dig This! är även veganvänligt då inga animaliska produkter använts vid framställningen.

En annorlunda ägandeform

Stellar Winery är Sydafrikas främsta producent vad gäller produktion och export av ekologiska och rättvisemärkta viner. Vineriet är beläget i natursköna Namaqualand, strax utanför staden Vredendal, ett område känt för sina vårblommor och sin unika miljö som rymmer stor biologisk mångfald trots ett betydande torrt klimat och påverkan från människor.

Stellar Winery samarbetar med att antal ekologiska och oberoende vingårdar, som tillsammas med vineriet bildar fair trade-strukturen i företaget, The Stellar Winery Multi-Estate. Arbetarna på vinfälten och i vineriet, inklusive säsongsarbetarna, äger tillsammans 26% av företaget genom aktier i Stellar Winery Empowerment Trust.

Stellar Winery har dessutom startat Stellar Foundation, en ideell organisation som driver utvecklingsprojekt för att förbättra levnads- och arbetsvillkoren på vingårdarna och i de samhällen där arbetarna på Stellar Winery kommer ifrån. Organisationen har sedan starten 2004 genomfört en rad framgångsrika och väl genomförda projekt.

Vad är Greenpop?

Greenpop är ett icke vinstdrivande företag vars mission är att sammanföra människor med vår planet och med varandra. Arbetet sker huvudsakligen inom två områden – genom återplantering av skog och via träplanteringsprogram på skolor och förskolor.

Ekoutbildning är en väsentlig del av båda programmen, och verksamheten finansieras genom att företag uppmuntras att samarbeta med Greenpop genom att sponsra trädplantering på de trädplanteringar som finns i Zambia och Sydafrika, eller vid en skola/ förskola som verksamheten väljer.

Det sponsrande företagets personal uppmuntras till att engagera sig i planteringen och får på så sätt ta del av en ekoutbildning och team building samtidigt som de får möjligheten att skapa relationer till lokalbefolkningen i de områden där träd planterats

Greenpop driver även ett populärt och framgångsrikt volontärprogram där människor från hela världen tillbringar upp till 3 månader i Afrika och arbetar med verksamheten.

Här kan du läsa mer om IMO Fair For Life