TRIO:s viner nu i ny design

TRIO Merlot har funnits på den svenska marknaden sedan 2008 och två år senare lanserades TRIO Chardonnay. De senaste åren har vinerna haft en väldigt positiv trend, försäljningen av TRIO Chardonnay har exempelvis ökat med 43% sedan lansering.

Vinerna från TRIO är fräscha och friska samt har en perfekt balans mellan frukt och fat. Bakom vinerna står Ignacio Recabarren, en av världens 30 bästa vinmakare enligt Decanter. Produkterna får ständigt prestigefulla internationella utmärkelser, till exempel fick TRIO Merlot 2013 91 poäng i Descorchados 2015.

TRIO Chardonnay
Art.nr: 2196
Årgång: 2013
Pris: 79 kr
Druvor: 70% Chardonnay, 15% Pinot Grigio, 15% Pinot Blanc
Ursprung: Casablanca Valley
Lagring: Vinet har delvis legat på franska ekfat i 8 månader.
Doft och smak: Fruktig doft och smak av persika, mandarin, lime och mineral med en diskret ekfatston. Vinet har en frisk syra och lång fruktig eftersmak.
Passar till: fetare fiskar, skaldjur samt kyckling.

TRIO Merlot
Art.nr: 6556
Årgång: 2013
Pris: 85 kr
Druvor: 65% Merlot, 30% Carmenere, 5% Cabernet Sauvignon
Ursprung: Rapel Valley
Lagring: Druvorna har legat på franska och amerikanska ekfat som är nya och upp till 5 år gamla i 6-8 månader.
Doft och smak: Intensiv doft av plommon, choklad och cederträ. Fylligt vin med sammetslena tanniner och en lång, len eftersmak.
Passar till: Grillat nötkött med rostade grönsaker och sötpotatis. Prova till oxfilé med tapenade och rostade grönsaker.

TRIO är beviset på att helheten är större än summan av de enskilda beståndsdelarna. TRIOs viner är producerade av tre druvsorter där varje druva bidrar med sin unika karaktär för att skapa ett elegant och komplext vin.