Bolla fortsätter sin expansion på den svenska marknaden

På Bolla har man ett stort fokus på kvalitet och man värnar om ursprunget. Därför växer druvorna för Poianera på ett klassiskt pergolasystem i vingårdarna runt Verona, närmare bestämt i regionen Veneto, där jordmånen består av lera och kalk. Vinifikationen startar med en ” cold pre-fermentative maceration” under två dagar, detta gör man för att frukten ska koncentreras och för att färgen ska få sin djupröda ton. Därefter sker vinifiering enligt traditionell metod.

– Expansionen för Bolla på sen svenska marknaden har varit snabb. Under ett år har portföljen breddats med tre produkter. Först på marknaden var Bolla Le Poiane Ripasso, följt av Bolla Le Poiane Amarone och Bolla Prosecco, till den senaste lanseringen Bolla Poianera, säger Therese Djulstedt, produktchef för Italien.

Med mer än 125 års erfarenhet skapar Bolla ursprungstypiska viner i högst personlig stil som uppskattas runt hela världen. Vinhuset grundades 1883 och idag producerar man vin från fem regioner, men mest kända är man för vinerna från Veneto. Man strävar mot att vidareutveckla vinhuset för att få in moderna inslag, men utan att tappa känslan av de klassiskt, äkta, italienska vinerna. Därför är det också lätt att känna igen Bollas viner i att de inte fallit för trycket av sockertrenden utan man forsätter skapa viner som är mindre söta och har mer karaktär.

Passar till klassiska pastarätter eller till höstens kraftiga lamm- och kötträtter, exempelvis Boeuf Bourguignon. Går även bra till smakrika ostar.

Producent: Bolla

Druvor: Cabernet Sauvignon, Corvina, Merlot, Rondinella

Land: Italien

År: 2013

Alkoholhalt: 13 %

Volym:750 ml

Sortiment: Beställningsvara

Art.nr: 73693

Pris: 95 kr