Vin är den perfekta julklappen!

Nu är det jul igen, nu är det jul igen och julen varar ända fram till påska. Visst vore det uppskattat att få en present som räcker länge.


Artikeln är i samarbete med Peco Medija

Ett resultat från Eurojackpott hade inte varit fel, då hade det definitivt räckt ända fram till påska. En rimlig julklapp för alla plånböcker och den perfekt julklappen till vinälskaren är ju såklart en läcker vinflaska i presentpåse. En högst uppskattad present, där du kan få en schysst flaska till överkomligt pris. En riktig bra gå bort gåva i jul men också uppskattad i julklappspelet och i presentpåsar med andra råvaror.

För dig som vill överraska och slå på stort, så satsa på en vinkalender i år.

Vinkalender för vuxna

Det finns flera alternativ till julkalendrar för vuxna, alltifrån parfymer till sockar till härliga drycker. Ingen tröttnar väl på att få en överraskning varje dag! Det är barnsligt roligt att öppna en lucka, för dig som inte testat en vuxen julkalender, så börja med en av de bästa.

För dig som vill ha det bekvämt finns färdiga inslagna vinkalendrar att välja på. Det är Brittiska The Pop Stop som säljer adventskalendrar med antingen olika viner, mousserande viner, öl eller gin & tonic-blandningar. En vinkalender kostar drygt 750 kr och innehåller 24 olika typer av vin.

För dig som är mer kreativ kan du göra din egen kalender. Antingen köper du en box/kartong anpassat för att göra en julkalender. Eller så är ett tips att beställa många olika sorter på systembolaget och då får du en kartong av dem att frakta dem hem i. En kartong som särskiljer varje produkt med en bit pappkartong, denna är återanvändbar och kan användas nästa år igen.

Därefter slår du in paketet, du kan ta vanlig julpapper och skriver luckans nummer på varje del. Eller så dekorerar du lådan med nummer. Här gäller det bara att ha fantasi. Om du inte vill fylla kalender till bredden med alkohol, 24 flaskor kommer garanterat räcka ända fram till påska. Så kan man välja små vinflaskor eller blanda i lite annan dryck så som glögg, julmust, öl och cider. Personligen har jag valt några lokal vinproducenter i julkalendern i år. Det är alltid uppskattat att få viner som är beställningsvara.  God jultips.

Utskrivbara etiketter till egentillverkad vinkalender