Recept
4-6 personer
Ingredienser
3-4 matbananer
majsolja eller annan neutral olja att fritera i
2 färska och mogna mango
Chili med styrka, antal beror på önskad hetta
1 rödlök
1-2 lime
1 knippa färsk koriander
havssalt, socker
Så här gör du
Förbered först salsan då den bara mår bra av att stå till sig. Mixa finhackad mango med fint tärnad lök, chili och koriander i en bunke. Pressa över limesaften och häll i en gnutta socker och salt. Rör runt och låt stå kyligt.
Skala matbananerna genom att skära längs ryggen på bananen och sedan skiva tunna slantar. Hetta upp majsolja i stekpanna. Se till att ha ett cirka 2 cm tjock lager med olja. Börja fritera när värmen är uppe och gör det i omgångar. Lägg successivt upp skivorna på hushållspapper så de får rinna av. Ju tunnare skivor, desto krispigare. När de torkat så salta med havssalt. Snåla inte då du vill ha kontrasten mellan salsan och chipsen.
Innan du serverar salsan så låt den rinna av genom en sil.
Dryck
Små Bubbles Mango Pineapple
art.nr. 83075, 250 ml, 19,90 kr, 4/5 p
Syndigt god och fräsch alkoläsk som doftar och smakar av tropiska frukter, inte minst solmogen ananas, samtidigt som det finns en citrusfräschör i bakgrunden som tillsammans med den pigga kolsyran balanserar upp sötman som är återhållsam. Härligt ren mangoton i eftersmaken. Njutes bäst iskall över istärningar tillsammans!
Snacks & dryck
Salta, krispiga chips med en diskret banansmak. Syrlig, söt och härligt het salsa. Kombinationen är suverän men pricken över i:et är Små Bubbles som med sitt tropiska anslag av ananas och mango släcker hettan i gommen. Man vill bara ha mer och mer av allt!