Bacardi lanserar tropisk rom

Bacardi lanserar nu en ny mörk rom med toner av vanilj, kryddnejlika och honung på den svenska marknaden. Bacardi Añejo Cuatro är lagrad i minst fyra år på bourbonfat i Karibien. 

”Fyra år är en perfekt ålder på en rom till drinkar där man vill att romkaraktären verkligen ska slå igenom utan att ta över helt. Jämfört med yngre rom så har Añejo Cuatro djupare fattoner, kryddighet och fyllighet. Det gör att den passar perfekt till drinkar med kraftigare ingredienser som ingefära och tropiska smaker”, säger Petra Caspolin, Head of Marketing Nordics på Bacardi.

I samband med lanseringen har Bacardi tagit fram fyra tips på romdrinkar att avnjuta till sommaren. Drinkarna är törstsläckande och passar bra till tapas, tacos, grillat kött och fisk.

Airmail Highball Mismo Cuatro Pineapple


Air Mail

Ingredienser:
4 cl Bacardi Añejo Cuatro eller valfri mörk rom
1,5 cl färsk limejuice
1 cl honungssirap
5 cl prosecco

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser förutom proseccon i en shaker. Lägg till is och skaka. Sila ner i ett kylt champagneglas. Toppa med proseccon.
——————————————————————————————–
Highball
Ingredienser:
4 cl Bacardi Añejo Cuatro eller valfri mörk rom
10 cl ginger ale
Två limeskivor

Gör såhär:
Fyll ett glas med is. Pressa lime över och lägg skivorna i glaset. Häll på romen, toppa med ginger ale och rör om.
——————————————————————————————–
Mismo
Ingredienser:
2,5 cl Bacardi Añejo Cuatro eller valfri mörk rom
5 cl sodavatten
Limeskiva

Gör såhär:
Fyll ett glas med is och häll romen över. Häll i sodavattnet och rör om ordentligt. Garnera med limeskivan.
——————————————————————————————–
Cuatro Pineapple
Ingredienser:
4 cl Bacardi Añejo Cuatro eller valfri mörk rom
5 cl ananasjuice
5 cl tonicvatten
Ananasskiva

Gör såhär:
Fyll ett glas med is och häll romen över. Häll i ananasjuicen och rör om. Toppa med tonicvatten och garnera med ananasskiva.