Campo Luz Roble görs av Vinos de la Luz, som sedan 25 år tillbaka drivs av tredje generationens Ricardo Fernández Núñez. Han är uppvuxen i Mendoza i Argentina och är barnbarn till spanska emigranter som lämnade Galicien i jakt på arbete på andra sidan Atlanten. Väl på plats i Sydamerika bestämde de sig för att göra det de kunde bäst –vin! De lyckades bygga upp en firma som idag utöver att vara verksam i Argentina även har filialer i Toscana, Kalifornien och i Ribera del Duero.
Nyhet i fast sortiment – Campo Luz Roble 2021
Kanske var det ett slags hemlängtan som fick Ricardo att söka sig till Ribera del Duero. Där såg han bäst möjlighet att skapa de viner på tempranillo som han hört om från sina farföräldrar. Efter tio års jakt efter rätt vingårdar kunde han 2015 köpa loss en 42 hektar stor egendom, där han nu även är bosatt. Campo Luz Roble 2021 görs av tempranillo från 20-40-åriga rankor som växer 750 till 900 meter över havet, i ett av det högst belägna vinområdena i Europa, som kallas för ”Milla de Oro” eller ”The Golden Mile”. Efter alkoholjäsning och malolaktisk jäsning i temperaturkontrollerade ståltankar har vinet lagrats i nio månader i franska ekfat.
Campo Luz Roble2021
Art.nr: 1098
Pris: 99 kr
Vinet lanseras i fast sortiment den 1 december.