Rawson’s Retreat lanserar ekologiskt vin speciellt framtaget för svenska marknaden

Rawson’s Retreat tillverkar några av Sveriges mest sålda viner. Nu breddas utbudet med Rawson’s Retreat Organic Series, vinhusets första ekologiska vin, speciellt framtaget för den svenska marknaden. Vinet är en blandning av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Shiraz och Merlot och lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment den 1 december. 

Stor efterfrågan på ekologiska viner
Intresset för ekologiska viner har ökat för varje år och på Systembolaget är ekologiska viner ett av de starkast växande segmenten idag. Hittills i år har försäljningen ökat med 60 procent jämfört med motsvarande period förra året*.

 

– Intresset för ekologiska viner är en tydlig trend vi ser på fler marknader än bara på den svenska, men internationellt sett betraktas Sverige som ett föregångsland. Vi är stolta över att Rawson’s Retreat följer med i utvecklingen och satsar på att utöka sitt sortiment med ett ekologiskt vin, säger Anna Andrée Jeppe, Marketing Manager Nordics på Treasury Wine Estates.

Rawson’s Retreat Organic Series
Rawson’s Retreat Organic Series består av 75 % Cabernet Sauvignon, 15 % Shiraz och 10 % Merlot. Alla druvorna kommer från Victoria i Södra Australien och vinet har lagrats i sex månader på ekfat. Rawson’s Retreat Organic Series är ett smakrikt och medelfylligt rödvin med generös frukt och mjuka toner av svarta vinbär, bigarråer och plommon. Vinet har en kryddighet med väl integrerad ek och en lång eftersmak. Passar utmärkt till pasta, vegetariska rätter, kötträtter på lamm och nöt.

Rawson’s Retreat Organic Series lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment den 1 december.

Pris: 79 kr. Artikelnummer: 6718-01 Alkoholhalt: 13,5 % Årgång: 2014

Om Rawson’s Retreat
Det australiensiska vinhuset Rawson’s Retreat har en vinmakartradition som sträcker sig 150 år tillbaka i tiden och är kända för sin höga och jämna kvalitet. Rawson’s Retreat är det sjätte största vinvarumärket från Australien på Systembolaget med en andel om 4,7 % av alla australiensiska viner. Rawson’s Retreat har ett brett urval av viner – från alkoholfria alternativ till viner med upp till 13,5 % alkoholhalt. För mer information besök: http://www.systembolaget.se – rawsons retreat

  • http://www.systembolaget.se/imagelibrary/publishedmedia/08rtkh3c791wrpoaqjla/2015Q3_Eko.pdf