Castello Extra Creamy Brie med tunt skal är en dessertost gjord på komjölk med en skvätt extra grädde, precis som i den klassiska osten Brillat Savarin. Det är en fyllig ost med en tydlig syrlighet och toner av smör, grädde och en viss beska.
– Enligt våra konsumenter på frågan vad de helst såg hos en ny ost var det ett tunnare skal och ett riktigt krämigt inre som efterfrågades. Resultatet blev Castello Extra Creamy Brie med tunt skal med extra krämighet. Perfekt för alla ostälskare som uppskattar det krämiga i osten framför skalet. Den passar jättebra med tillbehör som stenugnsbakat bröd, nötter, päron, plommon eller persikor, säger Gry Andersson Nordström, Brand Manager för Castello, Arla Foods.
Osten görs för hand i öppna kar, enligt traditionella metoder, vilket resulterar i det tunna, vita och goda skalet. Innanmätet är krämigt och lent och har en mild smak när osten är ung, men i takt med att den mognar utvecklar den en djupare smak och blir både mjukare och krämigare. Krämiga vitmögelostar lever i regel upp tillsammans med ett syrligt vitt vin. Ostens krämighet funkar bra tillsammans med vinets syra, och vinet upplevs som sötare tillsammans med osten. Även bäriga röda viner är något som med fördel kan drickas till en Castello Extra Creamy brie.
Pris och tillgänglighet
Castello Creamy Brie finns i butik från vecka 19. Rek. cirkapris: 31,90 kr.