Certifierat hållbar vingård lanserar nytt vin i Sverige

Weingut Leth:s välkända och omtyckta viner finns sedan länge på Systembolaget. Nytt är att den österrikiske vingården låtit certifiera sig inom hållbarhet.


Weingut Leth:s välkända och omtyckta viner finns sedan länge på Systembolaget. Nytt är att den österrikiske vingården låtit certifiera sig inom hållbarhet. Under många år har man strävat efter ett naturligt arbetssätt i vingården, och certifieringen är ett kvitto på att man valt rätt väg. Det nya certifikatet visar att Weingut Leth uppnår de högt ställda kraven som Narchhaltig Austria har inom vinproduktion med ett såväl ekologiskt, ekonomiskt och socialt ansvarstagande i Österrike.

Samtidigt har det nya vinet Leth Grüner Veltliner Terrassen lanserats på Systembolaget. Det är ett vitt vin som endast säljs på halvflaska – ett kvalitetsbidrag till hyllan med småflaskor!

Leth Grüner Veltliner Terrassen 2016 är enligt importören ett ”friskt och fruktigt, samtidigt aromatiskt vin som uppvisar mogen frukt av äpple, päron och kvitten, ytterst elegant med sin friska frukt och strama syra. På slutet kommer det även fram toner av nötter och peppar”. Druvorna är handplockade och noggrant sorterade. Vinet har fått skalkontakt i cirka 4 timmar innan druvorna pressats varsamt. Enbart naturliga jäststammar har använts under temperaturkontrollerad fermentering i ståltank.

Nyhet – Leth Grüner Veltliner Terrassen 2016
Förpackning: 375 ml
Artikelnummer: 2961-02
Pris: 49 kr

På Systembolaget finns sedan tidigare tre vita viner från Weingut Leth i det ordinarie sortimentet:
Leth Duett, art nr 4587, 750 ml, pris 85 kr
Leth Grüner Veltliner, art nr 4200, 750 ml, pris 85 kr
Leth Grüner Veltliner Familien Reserve, art nr 76570, 750 ml, pris 119 kr