Crodino – The Dolce Vita Aperitif – ny alkoholfri aperitif

Crodino är den mest populära alkoholfria aperitifen i Italien. Crodino har en växande och närmast fanatisk beundrarskara bland Italienvänner över hela världen.

Crodino skapades i Piemonte i nordöstra delen av landet 1964. Namnet och drycken kommer från området Crodo dit man rest i århundraden för att dricka av det hälsobringande lokala bergsvattnet, om vars egenskaper det finns mängder av skrönor – några kanske till och med äger ett stråk av sanning. Vattnet till Crodino tas från Lisiel, en av de berömda källbackarna som rinner genom Crodo.

Receptet är en väl förborgad hemlighet, framställningen påminner om traditionell gintillverkning där man låter kokande ångor passera genom en kryddkorg. För att få fram den unika smaken använder man kryddor som kardemumma, kryddnejlika, muskotnöt samt ett stort antal hemliga örter och andra ingredienser. Den bittersöta smaken kommer till övervägande del från apelsinolja och skal från bittra apelsiner och blodapelsiner. Efter destillering och infusion får alla ingredienser giftas samman under sex månader innan källvatten tillsätts och drycken kolsyresätts och buteljeras.

Crodino har en bittersöt karaktär som kännetecknar italienska världssuccéer som Campari och Aperol. Smaken är enligt importören ”vuxen och elegant, och möts i en blandning av sött och beskt med toner av apelsin, vanilj, kinin och en torr behaglig kryddighet.”

Nr 194101: Crodino 8 x 10 cl: 55 kr

Roligt vetande om Crodino
– Crodino är Italiens mest sålda alkoholfria aperitif
– Crodino är mycket känd för sina annorlunda reklamfilmer med en gorilla som älskar drycken