Ekologiska Valle Reale Rosé – i ny elegant design!

Italienska Valle Reale har gjort succé i Sverige med sina ekologiska viner. Nu kommer deras populära rosévin i ny och vacker design med ett elegant utseende som lyfter fram dess ursprung. Sommarens godaste och snyggaste rosévin passar perfekt att ge bort i present!


Valle Reale Rosé har fått en ny design med relieftryck direkt på flaskan som låter det vackra korallrosa vinet komma helt till sin rätt. Vargen sitter på hedersplats, omgiven av texten ”Vino d´Abruzzo viticoltori fra i parchi” – Vin från Abruzzo från vinodlaren i parken. Den nya designen får ett extra lyft av en sommardress i form av ett vackert och skirt pappersomslag. Perfekt om man vill ge bort en flaska i present.

”En ren och klar design som likt vinet och platsen det kommer ifrån inte har något att dölja”, säger Hans Knutsson, Design Director på designbyrån Motherland.

Valle Reales vingårdar ligger i provinsen Abruzzo i östra Italien. Högt uppe i Lagabergen ligger odlingarna i en orörd miljö, mitt i en nationalpark där vargar rör sig fritt. Jordmånen är mager och klimatet tufft med heta dagar och svala nätter, vilket gör druvorna extra smakrika. Odlingarna sköts i harmoni med naturen precis som förr i tiden – utan konstgödning och kemiska bekämpningsmedel. Alla Valle Reales viner är ekologiskt certifierade.

Valle Reale Rosé är gjort av distriktets egen druva Montepulciano d´Abruzzo. Ett torrt, friskt och fruktigt rosévin med toner av körsbär, citrus och örter. Gott som sällskapsvin, men med karaktär för att matcha matiga sallader, kyckling, grillade skaldjur eller ett fat med italienska delikatesser.

Bakom den nya designen står designbyrån Motherland.

Nr 2242 Valle Reale Rosé 2016, 75 cl, 89 kr