Inspiration – Chokladtarte till Domaine Pouderoux Maury

Domaine Pouderoux har inte enbart varit nobelfestsvin utan finns även på ett flertal två- och trestjärniga restauranger världen över. Nu har det blivit dags att få två stjärnor själva och i detta fall från den franska Le Guide Hachette Des Vins 2018.

Motivationen till de två stjärnorna för Domaine Pouderoux 2015 lyder:
”En granat av frukt, riklig, koncentrerad, korpulent och välstrukturerad.”

Hitta vinet på din Systembolagsbutik här

Inspiration till Domaine Pouderoux Maury – Chokladtarte
Len och krämig chokladtarte passar utmärkt till Domaine Pouderoux Maury. Servera vinet kylt tillsammans med den här enkla och goda pajen.

Recept:
2 paket Oreo kex
50g rumsvarmt smör
salt
100 gram 70% choklad
100 gram mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
blåbär, hallon rostade nötter eller annan valfri topping

Gör så här:
Mixa Oreo-kexen, smör och en nypa salt i matberedaren till en massa. Känns det för torrt, tillsätt lite mer smör. Tryck ut massan i en låg pajform med löstagbar botten. Ställ i frysen. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Värm upp grädden, låt ej koka eller sjuda, och häll över chokladen. Låt stå i en minut, rör sedan tills du får en slät krämig smet. Häll upp smeten i pajformen och ställ svalt. Vänta några minuter tills smeten stelnat något och garnera med bär eller nötter.

Tips! Salt och sött är en klassisk kombo. Strö lite flingsalt över pajen vid servering.