Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Hem / Inspiration – Chokladtarte till Domaine Pouderoux Maury

Inspiration – Chokladtarte till Domaine Pouderoux Maury

av Boxtoppen september 14, 2017
september 14, 2017
359

Domaine Pouderoux har inte enbart varit nobelfestsvin utan finns även på ett flertal två- och trestjärniga restauranger världen över. Nu har det blivit dags att få två stjärnor själva och i detta fall från den franska Le Guide Hachette Des Vins 2018.

Motivationen till de två stjärnorna för Domaine Pouderoux 2015 lyder:
”En granat av frukt, riklig, koncentrerad, korpulent och välstrukturerad.”

Hitta vinet på din Systembolagsbutik här

Inspiration till Domaine Pouderoux Maury – Chokladtarte
Len och krämig chokladtarte passar utmärkt till Domaine Pouderoux Maury. Servera vinet kylt tillsammans med den här enkla och goda pajen.

Recept:
2 paket Oreo kex
50g rumsvarmt smör
salt
100 gram 70% choklad
100 gram mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
blåbär, hallon rostade nötter eller annan valfri topping

Gör så här:
Mixa Oreo-kexen, smör och en nypa salt i matberedaren till en massa. Känns det för torrt, tillsätt lite mer smör. Tryck ut massan i en låg pajform med löstagbar botten. Ställ i frysen. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Värm upp grädden, låt ej koka eller sjuda, och häll över chokladen. Låt stå i en minut, rör sedan tills du får en slät krämig smet. Häll upp smeten i pajformen och ställ svalt. Vänta några minuter tills smeten stelnat något och garnera med bär eller nötter.

Tips! Salt och sött är en klassisk kombo. Strö lite flingsalt över pajen vid servering.

Tidigare artiklar
Höghöjdsvinet Portillo Malbec– nyhet från Andernas sluttningar
Nästa artikel
Champagnenyhet på Systembolaget – Louis Massing Brut

LIKNANDE ARTIKLAR

Galitos 2023

nu även på 1,5 liters box – Viva...

Nu lanseras Isolabella Limoncello i Sverige

Nyhet – ”Bastarden” från Bordeaux

Lemon Spritz – för varma sommardagar

Få till doften av nybakat i bastun med...

Nyhet! Tr3 Apor presenterar bubblor fyllda med passion...

Bottega Sicilia – Nordens första e-handel dedikerad det...

Douros nya stjärnskott landar i Sverige

Fem generationer av hantverk, hållbarhet och passion –...

FLER RECEPT

  • Pulled Beef med fräsch örtsallad, grillade grönsaker och charmerande rött

  • Pankofriterade blåmusslor, Portabella, svartkål & en kräm på blomkål & jordärtskocka

  • Sushi på lättrökt salmalax, wasabimajonnäs, sriracha & rostad lök möter charmant grüner veltliner

  • Smörstekt rågbröd toppat med avokado, sobrasada & bladpersilja i härligt möte med Karl Fredriks Rosé!

  • Långbakad fläskkarré, rostade rotfrukter, såsreduktion & italiensk generositet i glasen

ARTIKLAR

  • Galitos 2023

  • nu även på 1,5 liters box – Viva Valentina Sangiovese

  • Nu lanseras Isolabella Limoncello i Sverige

  • Nyhet – ”Bastarden” från Bordeaux

  • Lemon Spritz – för varma sommardagar

Kontakta Boxtoppen

  • - Maila oss på info(at)boxtoppen.se
  • - Annonsering: christoffer(at)boxtoppen.se
  • - Webbmaster: Tecken 1 AB
  • Copyright 2014-2024.

Populär läsning just nu

  • 1

    Riesling for you and me

    maj 14, 2025
  • 2

    nu även på 1,5 liters box – Viva Valentina Sangiovese

    maj 14, 2025
  • 3

    Galitos 2023

    maj 14, 2025

Om Boxtoppen

Idén med Boxtoppen är att sprida kunskap om vin i allmänhet och boxviner i synnerhet på ett lättbegripligt och trevligt sätt till alla som har ett vinintresse. Oavsett om du är aktiv munskänk och provat vin i 50 år eller är en yngre konsument med ett nyligen väckt intresse för vin kommer det finnas spännande läsning om aktuella lanseringar och gamla trotjänare.

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

LÄS OCKSÅx

Mousserande sangrian Gozy White – flerfaldigt prisbelönad

Receptinspiration: Most Wanted Original BBQ Burger

Coyam 2013 – En begränsad mängd åter...