Lindeman’s i kocksamarbete med Markiz Talhaoui – tipsar om maten och vinet inför picknicksäsongen

Våren och sommaren är picknickens högtid. Inget smakar godare än mat ute i det fria tillsammans med nära och kära. Lindeman’s har inlett ett samarbete med matinspiratören Markiz Talhaoui, som tagit fram lättlagade och inspirerande recept i kombination med Lindeman’s boxviner – med målet att bjuda på en härlig picknickupplevelse.

lindemans

Inför årets picknicksäsong har Markiz tagit fram tre olika recept där hon utgått från smakerna i Lindeman’s viner som finns på bag-in-box. Alla recepten går snabbt och enkelt att tillaga, är smidiga att packa ned i en picknickkorg och lätta att äta i parken eller på bryggan vid havet. Dessutom är de festliga och bjuder tillsammans med Lindeman’s viner på spännande smakkombinationer.

– Jag har en passion för stora smakupplevelser, vilket innebär att jag älskar att testa nya smaker och att låta olika matkulturer mötas. Under min matresa har jag även upptäckt vinet som smakförhöjare, lyckas man kombinera maten med rätt dryck förhöjs hela måltiden. I de recept som jag tagit fram har jag utgått från karaktärerna i Lindeman’s olika viner och låtit smakerna samverka för att uppnå en välkomponerad helhet. Jag vill helt enkelt bjuda på en picknickupplevelse utöver det vanliga, säger Markiz Talhaoui, matinspiratör och aktuell med boken ”I köket med Markiz marockansk magi”.

Vin på box är en utmärkt lösning för såväl sommarens utflykter och picknickar som för camping- och båtsemestern. Lindeman’s viner på bag-in-box av hög kvalitet och de passar perfekt till olika typer av sommarmat.

Lindeman’s Rosé lyfter fram apelsinsmaken i Markiz majskycklingfilé med granatäppelsallad och Lindeman’s röda Bin 45 Cabernet Sauvignon gifter sig utmärkt tillsammans med den smakrika rostbiffen som är marinerad i honung och den marockanska kryddan Ras el hanut. Lindeman’s Chardonnay blir ett fint komplement till hennes torskbiffar och kombineras väl med smakerna från sötman och syran i mangosallanden. Se bifogade receptblad och låt dig inspireras!

 

Lindeman’s bag-in-box-viner:
Lindeman’s Bin 45 Cabernet Sauvignon, 3000 ml bag-in-box
Lindeman’s Bin 45 Cabernet Sauvignon är ett fylligt och generöst vin med doft av svarta vinbär, bigarråer och toner av ek. Smaken är generös med smak av plommon, svarta vinbär och kryddor med vaniljtoner och mjuka tanniner. Passar utmärkt att avnjutas till grillade kötträtter eller till en smakrik pasta.

  • Årgång: 2014
  • Alkoholhalt: 13,5 %
  • Pris: 269 SEK

Lindeman’s Chardonnay, 3000 ml bag-in-box och 750 ml PET-flaska
Lindeman’s Chardonnay är ett friskt och torrt vin med en uppfriskande avslutning. Den har en frisk doft av färsk frukt som präglas av citrus, persika och nektarin. Lindeman’s Chardonnay passar utmärkt till lättare fiskrätter, skaldjur, sallader och kyckling samt även som sällskapsdryck.

  • Årgång: 2014
  • Alkoholhalt: 13,5 %
  • Pris: 229 SEK (för 3000 ml bag-in-box) och 72 SEK (för 750 ml PET-flaska)

Lindeman’s Rosé, 3000 ml bag-in-box
Lindeman’s Rosé är en torr, frisk rosé med fräscha toner av hallon, jordgubbar samt en avslutande behaglig kryddighet. Lindeman’s Rosé består av klassiska druvor så som Shiraz och Grenache. Vinet innehåller även den italienska druvsorten Sangiovese vars karaktär bidrar med både friskhet och komplexitet. Lindeman’s Rosé fungerar lika väl som en aperitif, till mingel med vänner som till sommarmaten.

  • Årgång: 2014
  • Alkoholhalt: 12,5 %
  • Pris: 209 SEK

Lindeman’s finns idag i 22 länder och är marknadsledare på fyra marknader, i Kanada, Sverige, Nederländerna och Norge*. Lindeman’s är rankat som det sjunde mäktigaste vinvarumärket i världen av Drinks Business **. Lindemans är även pionjär och marknadsledare när det kommer till i lågalkoholviner i Australien***.

* Nr 1 mest sålda vinvarumärke i volym i Kanada, Redbooks maj 2013, nr 1 mest sålda vinvarumärke i volym i Sverige, Systembolaget mars 2015, nr.1 mest sålda vinvarumärke i volym i Nederländerna, Nielsen november 2013, nr.1 mest sålda vinvarumärke i värde i Norge , Vinmonopolet oktober 2013.
** Nr. 7 mest mäktiga vinvarumärke i världen, The Drinks Business & Intangible Business ‘Power Brand 100’ 2014
***Lindeman’s Early Harvest viner har minst 25 % lägre alkoholhalt och kalorier om man jämför med viner I samma stil.