Nu lanserar Iconic Wines HOPE Grand Reserve

Nu kommer en nyhet på Systembolaget – den första mars lanseras Fairtrade-märkta Hope Grand Reserve från Sydafrika.


”Det här är ett utav mina favoritviner som ligger mig mycket varmt om hjärtat. HOPE Grand Reserve har en stor doft och en generös fruktighet av mörka bär och lakrits med inslag av mörk choklad samt en lång och djup eftersmak. Ett rättvisemärkt och veganvänligt vin som jag är väldigt glad över att nu lansera i Sverige” – Alain Cajeux, vinmakare.

Bakom Hope Grand Reserve står det sydafrikanska vinhuset Du Toitskloof med sina vingårdar i Rawsonville, Western Cape. Du Toitskloof har sedan flera år varit engagerade i ett av världens största Fairtrade-projekt och har tack vare sitt arbete lyckats förbättra livssituationen för vingårdarnas anställda och deras familjer. Projekt som går under namnet Fairhills är ett utav världens mest omfattande Fairtrade-projekt och täcker in en mängd delar såsom barnhem, sjukvård, utbildning samt stipendium för akademiska utbildningar.

HOPE-serien är framtagen av Iconic Wines tillsammans med några få utvalda vingårdar i Australien och Sydafrika. Ett samarbete som resulterat i en populär serie veganviner med olika smakprofiler och druvsorter.

HOPE GRAND RESERVE
Artikelnummer: 2165
Pris: 229 kronor
Förpackning: Bag in box, 3 liter
Alkoholhalt: 13,5 %
Druvsort: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Ursprung: Western Cape, Sydafrika
Sortiment: Ordinarie sortiment, 365 butiker
Lansering: 1 Mars 2019