Nu lanseras Aalborg Jule Akvavit 2021

Enligt traditionen har det återigen blivit dags för lanseringen av Aalborgs årliga julakvavit. Flaskan som kommer i begränsad upplaga har för många blivit ett måste på julbordet samt även ett samlarobjekt. Aalborg Jule Akvavit är en hyllning till 1800-talets akvavit med hög styrka och kumminsmak.


1 november lanseras årets Aalborg Jule Akvavit som blivit känd för sina kraftiga kummintoner och rustika smak. Akvaviten som har tillverkats årligen sedan 1982 bygger på gamla tiders traditioner och hantverk. Alkoholhalten är exakt 47,4 procent vilket var en standard i Danmark för både brännvin och akvavit under andra halvan av 1800-talet. Flaskan symboliserar den gamla järnvägsporten till De Danske Spritfabriker i Ålborg vars historia börjar år 1846.

– Aalborg Jule Akvavit är verkligen en speciell produkt tack vare sin rejäla styrka och intensiva smak från en svunnen tid. För dem som väl provat akvaviten till julbordet är det oftast svårt att gå tillbaka till mildare sorter, säger Marcus Pedersen, Senior Brand Manager för Aalborg. Det är därför som följarskaran för Aalborg Jule Akvavit är drycken trogen år efter år.

Aalborg Jule Akvavit tillverkas på destillat från kummin, dillfrön och koriander. Drycken serveras med fördel kyld i ett snapsglas på fot till julens smakrika rätter från sill till revbensspjäll. Under International Spirits Challenge 2021 belönades Aalborg Jule Akvavit med ett dubbelguld för sin kvalitet.

Lanseringen av Aalborg Jule Akvavit 2021 sker 1 november i Systembolagets beställningssortiment. Priset är 299 kronor för 70 cl och artikelnumret 112601.

Läs om förra årets lansering: Aalborg Jule Akvavit – ett måste på ett julbord! >>>