Nyhet med låg sockerhalt: 1 liter rosa vin från Frankrike

Nu lanseras en ny rosé om 1 liter från södra Frankrike i Sverige! Från Languedoc-Roussillon kommer vinet Arc-en-Ciel Rosé, som inbjuder med sin ljusrosa kulör.


I hjärtat av Languedoc, vid utkanten av Thau-lagunen och Medelhavet, slog en grupp kooperativa vinodlare sig samman 1937 och bildade Les Caves Richemer. Sedan dess har de varit aktiva i Marseillans hamn. Nu lanseras alltså en helt ny rosé i stort format på den svenska marknaden; Arc-en-Ciel Rosé, som finns tillgängligt för beställning till valfri butik i Systembolagets beställningssortiment.

Arc-en-Ciel betyder regnbåge och denna rosé är torr och har en låg sockerhalt om endast 1,72 gram restsocker per liter. Druvan carignan dominerar med sina 65% och därtill finns 20% grenache och 15% merlot.

– Det här är en urtypisk fransk rosé av den sort som blivit omåttligt populär i Sverige de senaste åren. Och i Arc-en-Ciel Rosé finns precis allt man förväntar sig ska finnas i ett sådant vin. Det är friskt, fruktigt med viss örtighet och röd citrus. Dessutom har vinet låg sockerhalt och är extra prisvärt med sin generösa flaskstorlek om en liter. Det här vinet tycker jag passar ypperligt på terrassen en ljum vårafton eller varm sommarkväll, med eller utan tilltugg. Jag tror verkligen att det kommer att falla väl ut på den svenska marknaden, säger Petra Ekholm, produktchef på Providential Wines & Spirits.

Arc-en-Ciel Rosé är av årgång 2020 och bör inte lagras utan är färdigt att avnjutas väl kylt som det är!

Arc-en-Ciel Rosé 2020
Finns nu i Systembolagets beställningssortiment!
Storlek: 1 liter // Pris: 79 kr // Nr: 50569
Druvor: 65% carignan, 20% grenache och 15% merlot.
Ursprung: Frankrike, Vin de France, Languedoc-Roussillon
Alkoholhalt: 13.0%
Restsocker: 1,72 g/l // Syra: 4,17 g/l