Nyhet! Mucchietto Vino Rosso Italiano Organic på Box

Vi italienare överdriver det mesta. Vi gestikulerar, pratar högt och använder många ord för att säga en sak. Det är vårt sätt att älska livet! Vårt italienska ”dolce vita” – säger Riccardo Pasqua. En gest som ”Mucchietto” representerar en unik kod, som bara är så italiensk man kan vara. 


Vi ville ha en italiensk symbol på vårt nya vin, en som är okonventionell och kontroversiell, eftersom den italienska vägen inte behöver förlita sig på stereotyper och klichéer. Detta italienska sätt att vara undgår definition, det är något som alla försöker replikera och ändå föblir ouppnåeligt. Det ursprungliga sättet kan bara vara vårt. Det kan bara vara italienskt, fortsätter Riccardo.

Pasqua Mucchietto Vino Rosso Italiano Organic, 3 L BIB  

Pasqua Muchietto är som en dröm till svamprisotto, en krämig lasagne eller en pizza med valfri topping. Gillar man lagrade hårdostar är detta en perfekt kombination. Vinet fungerar även utmärkt på egen hand!  

Druvorna skördas i september, pressas och jäser i rostfria ståltankar. Vinet är en mix av röda druvor, där merparten utgörs av bland annat cabernet sauvignon. Jäsningen sker vid ca 24°-25° C i 10 dagar, med frekvent remontage för att extrahera färg och tanniner. Efter den malolaktiska jäsningen lagras 10% av cabernet sauvignonvinet separat i ekfat under 6 – 7 månader. Resterande 90 % av vinet lagras i ståltankar. De färdiga vinerna blandas och lagras några månader på tank innan tappning sker. 

Pasqua Vigneti e Cantine grundades år 1925 av två bröder med ursprung från Apulien. Efter att ha sålt vin i några år bestämde de sig för att köpa mark utanför Verona i Veneto och startade upp vingård och produktion. Idag är det tredje generationen Pasqua som driver företaget framåt med Riccardo, Alessandro, Cecilia and Giovanni i spetsen. Pasqua Vigneti e Cantines har sedan dess utökat sina ägor med vingårdar i Apulien och på Sicilien och levererar idag vin till över 50 länder. 

Alkoholhalt: 13 % vol. | Art.nr: 50292 | Volym: 3000 ml | Pris 279kr