Krögarparet Åsa och Emilio Ingrosso lanserar Sveriges första Pinot Grigio på box – Amore Bianca Pinot Grigio

Åsa och Emilio Ingrosso har haft bråda dagar. Nyligen öppnade de den Italienska restaurangen La Perla i Stockholm, utöver den de redan driver på Mallorca, de har släppt kok- och livsstilsboken Sensi samt lanserat ett nytt vin – Amore Bianca Pinot Grigio på box, den allra första boxen med ren Pinot Grigio i Sverige.


Sedan succén med Amore Bianca Prosecco, som är döpt efter Emilios dotter Bianca kommer nu ytterligare en italiensk klassiker från krögarparet.

– Som italienare älskar jag Pinot Grigio, berättar Emilio. Det är en druva ett som passar till det mesta i det italienska köket. Ren Pinot Grigio har inte funnits på box i Sverige tidigare, trots att sorten är mycket populär. Och då boxar är betydligt mer miljövänliga än flaskor – både vad gäller tillverkning och frakt – fanns en lucka i sortimentet som behövde fyllas.

Runtom den vackra Gardasjön i norra Italien växer de druvor som används i Amore Bianca. Klimatet här är speciellt gynnsamt för druvsorten Pinot Grigio som ger friska men fruktiga viner med toner av vit persika och päron.

Pinot Grigio är ett alldeles utmärkt bordsvin och passar till det allra mesta inom såväl det syd- som norditalienska köket: pasta med tomatbaserade såser, fisk, skaldjur eller varför inte en klassisk risotto med porcini, alltså Karl-Johansvamp

Emilio och Åsa Ingrosso har drivit ett antal italienska krogar i såväl Sverige som i andra länder och är mycket kunniga inom landets matkultur och dess drycker. De har länge varit på jakt efter de perfekta druvorna till ett kvalitativt och prisvärt bordsvin.

Leverantör till Systembolaget är Domaine Wines Sweden AB. Som deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ.

Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.

Druva:  100% Pinot Grigio från DOC Garda.
Alkohol 12%
Restsötma på 6 g/l
SB Nr 50191
Box 3000 ml
Alkoholhalt 11,5 %
249:-
Finns i systembolagets beställningssortiment