¿Qué Pasa? – ekologisk lansering på schyssta villkor

Wineworld utökar sitt sortiment med ytterligare en box som är ekologisk och hållbart producerad. Från september finns ¿Qué Pasa? Sauvignon Blanc & Chenin Blanc 2014 tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment.

Vinet består av druvsorterna Sauvignon Blanc och Chenin Blanc som odlats i Western Cape, Sydafrika. Druvorna skördas nattetid för maximal fräschör och jäses sedan i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Vinframställningen av ¿Qué Pasa? är helt fri från animaliska produkter vilket gör att det även passar för dem som är veganer. Detta gäller även detröda vinet i serien.

Wineworld är IMO Fair for Life Brandholder för varumärket ¿Qué Pasa?, speciellt framtaget för den svenska marknaden. Vinet är certifierat som Fair Trade enligt IMO Fair for Life och dessutom ekologiskt certifierat. I kombination med den klimatsmarta förpackningen Bag-in-Box och båttransporten från Sydafrika bidrar detta till en hållbar miljö och garanterar rättvisa och schyssta arbetsvillkor.

– Vi ser en ökad efterfrågan på ekologiska och hållbara produkter och därför tycker vi också att det är jätteroligt att få utöka serien ¿Qué Pasa? med ytterligare ett vin, inte minst för att även detta vinet är producerat på ett schysst sätt, säger Sophia Maule, marknadskoordinator på Wineworld.

Utöver att både certifieringsorganet IMO och vi själva säkerställt att produktionen av vinet från druva till färdigt vin sker med garanterat goda arbetsvillkor så betalar vi en Fair for Life premie per liter vin. Denna premie går till vingårdsarbetarna och det lokala samhället, vilket kontrolleras av IMO. Pengarna används till exempelvis stipendier, skolor och förbättringar vad gäller boendemiljö och hälsa.

Namn: ¿Qué Pasa? Sauvignon Blanc & Chenin Blanc 2014

Artikelnr: 71667

Pris: 219,00 kr

Storlek: BiB 3000 ml

Sortiment: Systembolagets beställningssortiment