Relax Riesling firar 20 år på den svenska marknaden och byter årgång till 2019

Relax Riesling firar 20 år på den svenska marknaden och byter årgång till 2019. Relax Riesling kommer från det familjeägda vineriet Schmitt Söhne som producerat vin i över 5 generationer. Vineriet ligger nära floden Mosel i byn Longuich, Rheinhessen. Relax Riesling finner du i de flesta Systembolagsbutikerna med varunr: 7230-01 | pris: 69 kr | 750 ml och en alkoholhalt på 8,5%.


Rent generellt så var årgång 2019 en utmanande årgång för vinproducenterna i Rheinhessen. Det ombytliga vädret gjorde att arbetet ute och genom ett kvalitativt arbete i vingårdarna så lyckade Schmitt Söhne göra årgång 2019 framgångsrik.

Årgång 2019 är ungdomlig, charmerande och druvtypisk rakt på sak. Saftig persika, päron och örter går i bräschen medan det hintas citrus och honung i bakgrunden.

År 1919 så grundades vinfirman Schmitt Söhne av Hilar Schmitt som ett litet lokalt vineri och där man också hjälpte mindre odlare att vinifiera och sälja vinerna lokalt. Hundra år efter grundandet så är Schmitt Söhne fortfarande familjeägt och Juliane Schmitt som är 5:e generationen driver framgångsrikt familjefirman som idag har vuxit till ett av Tysklands största vinerier med export till stora delar av världen.

Receptförslag:

Varför inte testa detta recept från Boxtoppen en regnig sommardag? Går lika bra att grilla som att köra i ugnen. Receptinspiration till Relax Riesling: Jamie Oliver-inspirerad Bjärekyckling med harissa & färsk mynta